Победителят по стрийт фитнес в Ърбан зоната отива на СК в Хонг Конг (СНИМКИ)

photo_library
  • Световна купа по стрийт фитнес

    Снимка: София - Европейска столица на спорта

  • Стрийт фитнес в Ърбан зоната

    Снимка: София - Европейска столица на спорта

  • Стрийт фитнес в Ърбан зоната в София

    Снимка: София - Европейска столица на спорта

Голям международен турнир за Световната купа по стрийт фитнес ще отбележи края на София ърбан зона спорт 2019. Състезанието стартира в петък в 12 ч. в Княжеска градина срещу Софийски университет.

Спортният форум е организиран от "София – европейска столица на спорта" и Столична община. За надпреварата в София вече пристигнаха едни от яките майстори на уличния фитнес, които са подготвили уникални изпълнения. Фитнес маниация, който ще направят демонстграция са от Русия, Украйна, Франция, Израел, Гърция и Сърбия.

Наред с тях ще се представят най-добрите 15 български състезатели според класирането на последното държавно първенство. 10 от тях са над 16-годишна възраст, 5 са под 16 години. Победителят в турнира ще получи право да участва във финала за Световната купа през декември в Хонг Конг.

Турнирът за СК утре ще бъде открит в 12.00 ч. в присъствието на легендарния гимнастик Йордан Йовчев, четирикратен олимпийски медалист и организатор на турнири по стрийт фитнес и градски паркур. Изпълненията на виртуозите са придружени с музика и много настроение на специално изграден сет в Княжеска градина срещу Софийски университет.

Стрийт фитнесът набира все по-голяма популярност по цял свят и чака в близко бъдеще прием в олимпийската програма. България записа напоследък впечатляващия успехи – Цвети Станева спечели световна титла в лека категория, а Даниел Христов е световен шампион в средна категория. Имаме и още трима медалисти от първенства на планетата.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

„Партизан“ – София и „Искър 1945“ излизат на терена за благотвори......

Футболистите от ФК „Партизан“ – София и ветераните на „Искър 1945“ – Нови Искър изли...

Прочети още keyboard_arrow_right