Популярни личности бяха част от „Run2gether“ в София (СНИМКИ)

photo_library
  • Популярни личности бяха част от „Run2gether“ в София

    Снимка: София - европейска столица на спорта

  • Популярни личности бяха част от „Run2gether“ в София

    Снимка: София - европейска столица на спорта

  • Популярни личности бяха част от „Run2gether“ в София

    Снимка: София - европейска столица на спорта

  • Популярни личности бяха част от „Run2gether“ в София

    Снимка: София - европейска столица на спорта

  • Популярни личности бяха част от „Run2gether“ в София

    Снимка: София - европейска столица на спорта

В инициативата се включиха и над 300 в неравностойно положение

Шестото поред бягане с кауза „Run2gether България“, което се проведе вчера в столицата, събра цял куп популярни лица, съобщават организаторите.

Сред участниците бяха Биляна Йотовска, Ивайло Захариев, Сами Хоссни, Златка Димитрова, Яна Маринова, Краси Георгиев, Емил Милков, Виктория и Гого от „Игри на волята“, Илия Илиев, Георги Малчев, Боримир Петков, Даниела Садикова, Слав Петков, отборът по баскетбол на колички  „София – Балкан“, Роксана Кирилова, Антоан Божилов, Галина Николова, Валери Грозев, Борис и Алекс, Таня Димитрова, Славина Лозанова, Надя Мирчева, Антон Божилов и Наум Шопов.

Събитието беше посетено от над 2000 души, сред които имаше и немалко чужденци от САЩ, Бразилия, Израел, Украйна и други държави. Тази година се включиха и рекорден брой хора с различни възможности – над 300 души.

Въпреки прогнозите за дъжд, времето беше подходящо за бягането по петкилометровото трасе, чийто старт бе пред НДК.

Водещи на спортната проява бяха Георги Ненов – автор и водещ на подкаста „Свръхчовекът с Георги Ненов“, и спортният журналист Валери Генов, като и двамата бяха сред посланиците в кампанията.

“Тази година имамхе рекорден брой записани - над 2200 участници, около 2000 от тях стартираха, което показва, че хората ставаме все по-толерантни и емпатични. Страхотно е, че тази година имаме повече родители, учители и треньори, които организират своите деца, учениците и клубни отбори. Искам да ги поздравя, така се изграждат стойностни хора. Промяната на нагласи и възпитаването на толерантност и емпатия започва от децата и то от днес, утре може да е късно!”, каза от сцената Йоана Колева, председател на фондация „Сошъл Фючър, организатор на събитието,

Приветствия отправиха също Димитър Божилов – кмет на район „Триадица“ на Столична община, Анатоли Илиев – заместник председател на фондация „София – Европейска столица на спорта“, в качеството си на съорганизатор, лейтенант - командир Дейвид Нокс – ръководител на службата за сътрудничество в областта на отбраната към Посолството на Съединените щати в София, което беше генерален партньор на бягането.

Двама от посланиците – Яна Маринова и Боримир Петков, бягаха в общ отбор с бегача на количка Крис Григоров, заедно с Валентин Митев, абитуриент от Американския колеж в София и бегачи от Бразилия и Израел.

След традиционната загрявка, която направиха Биляна Йотовска и Сами Хоссни, стартът на бягането беше даден от Георги Георгиев, председател на Столичния общински съвет.

В бягането имаше и още гости. Момчетата от баскетболния отбор на колички „София Балкан“ направиха демонстрация на играта, канейки и други да участват в нея. Освен тях, в бягането се включиха „Паракидс“, даващи равен шанс за спортуване на деца с увреждания, „Фапа България“ и НСК „Олимп“ - майсторите на шампионите и, както и ентусиастите от „Тичане му е Майката“.

В края на бягането се проведе и традиционната томбола с награди, осигурени от партньори и приятели. В тегленето се включиха Биляна Йотовска и Златка Димитрова, а много от участниците си тръгнаха с награди, които ще им носят спомен от това събитие.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Започва разрушаването на стадион „Българска армия“...

Демонтажът на стадион "Българска армия" ще започне в началото на другата седмица – 1 април. Приблизителният срок з...

Прочети още keyboard_arrow_right