Последната покана за София Оупън се пази за някой голям тенисист

Все още не е решено при кого ще отиде последният "уайлд кард" за основната схема заяви директорът на тенис турнира в София Горан Джокович. Чичото на световния №1 Новак Джокович се надява да успее да ангажира някое голямо име.

София Оупън ще се проведе за четвърти път от 3 до 10 февруари. Първите две покани за основната схема бяха дадени на двама български тенисисти - първата ракета на България за купа "Дейвис" Димитър Кузманов и голямата надежда Адриан Андреев.

На "Летище София" Горан Джокович каза, че ще пазят последната покана до последно, като загатна, че е възможна приятна изненада за феновете. 

Участие в турнира са заявили носителят на три титли от Големия шлем Стан Вавринка и шестима играчи от топ 30. Двама от най-добрите млади тенисисти в света - световният №11 Карен Хачанов и Стефанос Циципас, който спечели младежките финали на АТП и достигна до полуфиналите на Australian Open ще направят дебют "Арена Армеец".

Руснакът Данийл Медведев (№16), шампионът от първото издания на "София оупън" Роберто Баутиста Агут (№18), грузинецът Николоз Басилашвили (№22) и достигалият до полуфинал в Големия шлем Фернандо Вердаско (№26) са другите четирима от топ 30, които са заявили участие в турнира. Французинът Гаел Монфис, който е №33 също ще се включи. 

Най-добрият български тенисист Григор Димитров няма да участва в надпреварата за трети път. Бившият №3 в света игра само през 2017 г., когато спечели титлата.

Горан Джокович заяви, че е съвсем нормално тази тема да е актуална тук и допълни, че за него ще бъде удоволствие той да се включи в турнира. "Вратите за него винаги ще бъдат отворени."

Все още не е ясно дали Новак Джокович ще посети България по време на София Оупън. В началото на месеца турнирният директор на надпреварата заяви, че племенникът му е обещал да гостува и да се срещне с български таланти.

Чичото на носителя на 15 титли от Големия шлем очаква до няколко дни отговор от племенника си, но увери, че той със сигурност подкрепя "София оупън" и го приема като наш, балкански турнир.

По думите му световният №1 приема триумфа си на Australian Open не само като личен успех, но и като "успех за целия балкански регион".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

„Партизан“ – София и „Искър 1945“ излизат на терена за благотвори......

Футболистите от ФК „Партизан“ – София и ветераните на „Искър 1945“ – Нови Искър изли...

Прочети още keyboard_arrow_right