Потвърдено: ЦСКА си искат нов стадион в Борисовата градина

Проект за стадион на ЦСКА в Борисовата градина

Снимка: cska.bg

Според единия от проектите на армейците автомобилите ще са в подземен паркинг за 3000 места

Чисто нов стадион да се изгради в границите на съществуващия в момента "Българска армия", искат от ПФК ЦСКА. Ще отстояваме това искане, защото имаме подкрепата на държавата в лицето на спортния министър Красен Кралев. Няма да навлезем и сантиметър в парка, няма да падне нито едно дърво и няма да има нито един автомобил", заяви пред Столица.bg адв. Станислав Трендафилов, който защитава интересите на армейския клуб.

Вчера на публичното представяне на проекта за ПУП на Борисовата градина, той заяви и желанието на собственика на ПФК ЦСКА Гриша Ганчев за изграждането на чисто нов стадион. Сегашният е строен през 1967 г. Какви козирки на трибуните на поставяме на това старо, от минаалия век спортно съоръжение, категоричен бе адв. Трендафилов. Според него няма по-добър вариант, да се изгради ново и модерно спортно съоръжение с частни инвестиции, а държавата да запази собствеността си.

В 10-годишния договор за наем между ЦСКА и ММС има инвестиционна програма, която трябва да бъде изпълнена. На сайта си ЦСКА представиха три варианта на проект за нов стадион. До момента няма официално внесен проект в НАГ. "Нашето желание и становище по ПУП на Борисовата градина ще бъде внесено писмено в НАГ", зарече се адв. Трендафилов.

Чисто нов стадион ще струва на клуба около 90 млн. лв. за около 28 000 места. Според единия от вариантите се предвижда да има подземен паркинг за 3000 коли, който ще започва от "Драган Цанков". Така армейците обещават в Борисовата градина да не влиза нито един автомобил. "Проектите ни са изцяло за паркова среда и се предвижда изграждане на алеи", коментира адв. Трендафилов.

Той е категоричен, че желанието е да се разруши съществуващия "Българска армия" и на негово място да се изгради изцяло нов стадион. Целта ни е клубът да има модерно съоръжение с идея на него да се играят мачове от Европейските клубни турнири и евентуално тези от домакинството на България на Европейско първенство, каза Станислав Трендафилов.

Според проекта за ПУП сегашният стадион може само да се реконструира в рамките на съществуващите граници. Авторът арх. Атанас Ковачев перпоръча на ЦСКА да премахнат пистата, за да си увеличат местата и да покрият трибуните.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Над 1500 каратеки ще мерят сили тази събота в София...

Над 1500 участника от 20 държави ще премерят сили на най-голямото и престижно карате събитие у нас Sofia Open The Presid...

Прочети още keyboard_arrow_right