Пранди си отива, гласят Николай Желязков за селекционер на националния по волейбол

Селекционерът на националния отбор по волейбол Силвано Пранди

Снимка: Уикипедия

Бившият национал Николай Желязков ще е новият селекционер на националния отбор по волейбол. Той ще смени италианският специалист Силвано Пранди, пише "Меридиан мач". Това било решение на УС на БФВ и повечето от членовете, смятали, че наставникът на действащия шампион "Нефтохимик" Бургас е способен да укроти високот напрежение в национлания тим.

Италианецът запази поста си след заседанието на УС, което бе след провала на България на Европейското първенство. От ръководството на родната федерация са поставили условия на 71-годишният Пранди да повика в държавния тим най-добрите за последната квалификация за Токио 2020, която е в началото на януари 2020 г. в Берлин.

Това е доста ултимативно, защото означава, че италианецът трябва да върне изгонените след тазгодишното издание на Лигата на нациите Георги и Валентин Братоеви, Николай Учиков, Николай Николов и Владислав Иванов. Ако италианецът не изпълни условието вратата за Николай Желязков ще е широко отворена да поеме националния отбор по волейбол.

И какво ще стане след това на всички е ясно. А след 11-ото място на Евроволей шансът за класиране в Токио клони към 0. Освен България на квалификационния турнир в Берлин за квота ще се борят домакините от Германия, европейският шампион Сърбия, вторият от континенталния форум Словения, Франция, Холандия, Чехия и Белгия.

Драмите с национален селекционер при мъжете в БФВ не свършват и ситуацията много прилича на тази в БФС. Смяна поколението волейболисти, подмладяване, за което се говори от 8 години или неадекватно управление? Времето ще покаже!

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Над 1500 каратеки ще мерят сили тази събота в София...

Над 1500 участника от 20 държави ще премерят сили на най-голямото и престижно карате събитие у нас Sofia Open The Presid...

Прочети още keyboard_arrow_right