Пред „Арена Армеец“ се открива Европейската седмица на спорта

Спорт, бъди активен

Снимка: Столица.bg

В пространството пред зала „Арена Армеец“ в 12,00 ч. днес с официално откриване ще бъде даден стартът на Европейската седмица на спорта 2019. Гости ще бъдат много представители на дипломатически мисии у нас, министерства и агенции, както и известни бивши и настоящи състезатели. 

Седмицата ще завърши на 28 септември. 

Инициативата е на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическите активности на гражданите на ЕС. Национален координатор за България е Министерството на младежта и спорта. 

Проявата е за пети пореден път и е под мотото „Бъди активен, открий своя спорт и избери своя спортен клуб“. На сцената, а и извън нея ще има много демонстрации в над 50 вида спорт. 

Програмата

24, 25, 26 септември, вторник, сряда, четвъртък, от 10,00 до 17,00 ч. в зала „Арена Армеец“ – Спортен панаир. На него деца и ученици от различни възрасти от столични училища ще могат да изберат своя спор. Ще има щандове на спортните федерации и клубове, които ще представят дейността си на информационни щандове чрез рекламни материали, мултимедийни презентации и др. На обособени зони ще се състоят демонстрации на най-различни спортове. При проявен интерес всеки ще може да направи контакт с федерациите и клубовете.

27 септември, петък, от 11,00 до 13,00 ч. на езерото „Ариана“ в Борисовата градина състезание с лодки за деца и представители на медиите. Изявени състезатели, деца, журналисти и треньори по рафтинг ще вземат участие в надпревара, за да научат повече за водните спортове.

28 септември, събота, от 18,00 до 21,00 ч. пред НДК е официалното закриване с „Нощ на спорта“. Под съпровод на музика ще има много демонстрации по най-екстремните спортове – бегово изкачване на фасадата на НДК, парукр, ксейборд, дрифт, спортно ориентиране, летене с балон.

Спортните федерации ще представят своята дейност чрез демонстрации, а в специално изградена шатра ще се проведат много срещи и ще бъдат раздадени много нагледни материали.

Европейската столица на спорта се реализира със съдействието на Министерството на образованието, Министерството на културата, Министерството на здравеопазването, Министерството на земеделието, храните и горите, Столична община, Фондация „София – европейска столица на спорта“, Български червен кръст, Държавна агенция за закрила на детето, Национален център по обществено здраве и анализи, , Национална спортна база ЕАД, Национална спортна академия, Мултифункционална спортна зала „Арена Армеец“ Метрополитен ЕАД, Център за градска мобилност.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Над 1500 каратеки ще мерят сили тази събота в София...

Над 1500 участника от 20 държави ще премерят сили на най-голямото и престижно карате събитие у нас Sofia Open The Presid...

Прочети още keyboard_arrow_right