Председателят на СОС ще даде старт на "Тичай, за да помогнеш" пред НДК в София

-

Снимка: Столица.bg

Поредното издание на събитието с кауза Run2Gether България ще се проведе утре - 28 май, пред НДК в столицата.

Стартът на благотворително бягане, което има за цел да включи и мотивира хората с различни възможности, ще бъде даден точно в 11,00 часа от председателят на Столичния общински съвет и председател на Фондация „София – европейска столица на спорта“ Георги Георгиев, съобщават от пресцентъра на СОС.

Това е петото издание на най-голямата спортна инициатива с кауза у нас. Тя ще се проведе под мотото „Тичай, за да помогнеш“, а целта е хората с големи сърца да бягат заедно с хората с различни възможности и заедно, помагайки си, да прекосят финала. Тази година каузата е набиране на средства за регулярни адаптирани обучения на младежи с различни възможности.

След старта участниците ще преминат по Моста на влюбените, ще направят обиколка из т.нар. „кучешки парк“ и отново през моста ще се завърнат, за да направят обиколка около НДК.

На място предстоят и много съпътстващи събития, а по трасето ще видим десетки знаменитости, които подкрепят каузата за равнопоставеност на хората със специфични възможности в България.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right