„Приложни науки в спорта“ събира светила от чужбина в НСА

Светила в спорта се събират на конгрес в НСА

Снимка: НСА

С тържествено събрание на 15 ноември 2019 г. (петък) от 10,00 ч. в Аула Максима на Национална спортна академия „ВасилЛевски” академичната общност ще чества Деня на Академията – 15 ноември и ще открие Втори международен научен конгрес „Приложни науки в спорта“, провеждан съвместно с Първи балкански научен конгрес „Физическо възпитание, спорт, здраве“ под Патронажа на министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Гост - лектори на конгреса ще бъдат: Карина Ангелиева – заместник-министър на образованието и науката, д-р Юри Шефер – президент на международния съвет за спортни науки, доц. д-р Йиржи Балаш от факултета по физическо възпитание и спорт в Центъра за спортни изследвания и спорт на открито на Карловия университет в Прага, д-р Наталия Стамбулова от университета в Халстад, Швеция, чиито изследвания и близо 200 публикации са свързани главно с кариерното развитие на спортистите.

Едно от важните събития, съпътстващи конгресната програма ще е на 14 ноември (четвъртък) в 16,30 ч., когато в Заседателната зала, ет. 3 ще бъде подписано Рамково споразумение за партньорство между балканските спортни университети и факултети – Румъния, Албания, Сърбия, Хърватия, Северна Македония, Босна и Херцеговина и България.

Постерната сесия на конгреса e на 16 ноември (събота) от 10,45 ч. в зала Баскетбол, Закрити спортни съоръжения, а церемонията по награждаване на „Млад учен“, „Най-добър постер“ и закриването са в 12,30 ч. в Аула Максима.

Програмата на конгреса може да се види нта официалната страница на НСА.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Пускат зрители в спортните зали от 1 октомври...

  Добра новина за всички спортни фенове. Залите за мачовете и първенства у нас най-вероятно ще бъдат отворени за п...

Прочети още keyboard_arrow_right