„Приложни науки в спорта“ събира светила от чужбина в НСА

Светила в спорта се събират на конгрес в  НСА

Снимка: НСА

С тържествено събрание на 15 ноември 2019 г. (петък) от 10,00 ч. в Аула Максима на Национална спортна академия „ВасилЛевски” академичната общност ще чества Деня на Академията – 15 ноември и ще открие Втори международен научен конгрес „Приложни науки в спорта“, провеждан съвместно с Първи балкански научен конгрес „Физическо възпитание, спорт, здраве“ под Патронажа на министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Гост - лектори на конгреса ще бъдат: Карина Ангелиева – заместник-министър на образованието и науката, д-р Юри Шефер – президент на международния съвет за спортни науки, доц. д-р Йиржи Балаш от факултета по физическо възпитание и спорт в Центъра за спортни изследвания и спорт на открито на Карловия университет в Прага, д-р Наталия Стамбулова от университета в Халстад, Швеция, чиито изследвания и близо 200 публикации са свързани главно с кариерното развитие на спортистите.

Едно от важните събития, съпътстващи конгресната програма ще е на 14 ноември (четвъртък) в 16,30 ч., когато в Заседателната зала, ет. 3 ще бъде подписано Рамково споразумение за партньорство между балканските спортни университети и факултети – Румъния, Албания, Сърбия, Хърватия, Северна Македония, Босна и Херцеговина и България.

Постерната сесия на конгреса e на 16 ноември (събота) от 10,45 ч. в зала Баскетбол, Закрити спортни съоръжения, а церемонията по награждаване на „Млад учен“, „Най-добър постер“ и закриването са в 12,30 ч. в Аула Максима.

Програмата на конгреса може да се види нта официалната страница на НСА.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

„Партизан“ – София и „Искър 1945“ излизат на терена за благотвори......

Футболистите от ФК „Партизан“ – София и ветераните на „Искър 1945“ – Нови Искър изли...

Прочети още keyboard_arrow_right