Проектът за нов стадион на "ЦСКА-София" получи подкрепа от държавата

Арена ЦСКА

Снимка: CSKA.bg

Намерението на ЦСКА да строи нов стадион на мястото на "Българска армия" получи подкрепа и от държавата. Тя дойде от министъра на младежта и спорта Красен Кралев, който е принципал на стопанисващото сега Армията дружество "Сердика спортни имоти" ЕАД.

''Водени са множество разговори за проекта и ние сме плътно зад тях. Лично съм водил преговори със Столична община. Там на сегашния терен да се вдигне нов стадион. Да, възможно е да има проблеми с паркирането, но от общината предвиждат в близост да има паркинг, който гостите на стадиона да могат да използват. Старите съоръжения трябва да бъдат съборени и вместо тях да се изградят нови. Не виждаме пречка в самото строителството, нито е високо, нито застрашава зелените площи. Аз лично мисля, че трябва да се върви тази посока'', обясни Кралев пред bTV.

От ЦСКА вече представиха два проекта за новия стадион, като дадоха заявка, че очакват сериозна съвместна работа с държавата и общината. Все още не е ясно с какъв капацитет ще бъде новото съоръжение, но е ясно, че то няма да бъде част от кандидатурата на България за съдомакин на Европейското през 2028 г. и Световното през 2030-та година.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right