Промениха трасето на полумаратона в София

клуб "Бегач"

Снимка: клуб "Бегач"

За втора година полумаратона в София е със сменен маршрут само дни преди самото състезание. Той ще се проведе тази неделя 12 май. Промените са настъпили по настояване на дирекция "Сигурност" на Столична Община, съобщават организаторите. Първоначалното трасе е било гласувано и одобрено, като дори е включено в календара на кмета на столицата Йорданка Фандъкова. Маршрутът трябваше да мине по бул. "Цариградско шосе" и бул. "Брюксел", достигайки до летището,а последният километър да бъде в парк "Борисова градина".

След последната промяна обаче той ще стартира пред сградата на парламента, след което ще премине по бул. "Васил Левски" и "Ген. Гурко" след което ще се минава през "Борисова градина". Бягането ще продължи през "Яворов" и "Вапцаров" и ще се финишира на националния стадион "Васил Левски".

На всички състезатели, които не са доволни от промените ще бъдат върнати парите, обясняват още организаторите. Полумаратона ще бъде първото мащабно състезание по градско и шосейно бягане в България, идеята му е да ограничи използването на пластмаса за еднократна употреба, като бъде заменена с други алтернативи.  Състезателите могат да се включат в няколко дистанции на 5, 10 и 21.1 км. Надпреварата ще бъде съпътствана и с бягане за ученици. Регистрацията за събитието е отворена онлайн.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

„Партизан“ – София и „Искър 1945“ излизат на терена за благотвори......

Футболистите от ФК „Партизан“ – София и ветераните на „Искър 1945“ – Нови Искър изли...

Прочети още keyboard_arrow_right