Роденият в София Тео е новата сензация в световния тенис (СНИМКИ)

photo_library
  • Роденият в София Тео е новата сензация в световния тенис

    Снимка: bTV

  • Роденият в София Тео е новата сензация в световния тенис

    Снимка: bTV

10-годишното българче, живеещо в САЩ, играе форхенд и двете ръце

10-годишният Тео Давидов е новата сензация в световния тенис. Момчето, родено на 26 август 2010г. в София, придоби огромна популярност с видео,  в което играе, редувайки ръцете си по забележителен начин.

Тео сменя с лекота ръката и праща форхенди ту с лявата, ту с дясната. „Не се опитвам да съм известен. Искам да стана професионален тенисист. Започнах да играя с двете ръце, защото баща ми искаше да види дали мога да играя така,“ споделя Тео. Семейството му се мести в Колорадо, когато момчето е на годинка. Давидов започва да тренира тенис когато е едва на 2 години. Баща му Калин е треньор по тенис.

Специалисти от ранга на Брад Гилбърт и Пол Макнами бяха изумени от играта на детето. „Изключително“, коментира Андре Агаси. Докато Макнами написа в „Туитър“: „Винаги съм мислел, че това е следващото развитие в тениса. Да имаш два кралски форхенда. Представете си да играете срещу форхенда на Рафа от двете страни.

Бъдещата звезда и семейството му гостуваха в „Тази събота“. Момчето пише с лявата ръка, рита с десния и левия крак. „Повечето нещо правя с дясната ръка, освен като играя тенис. Тенис на маса играя с лявата ръка и дясната ръка. Постоянно практикуваме бекхенд, всичките удари. Ако не се чувствам комфортно с форхенд, да мога и с бекхенд да играя в някои мачове. Също така мога и бекхенд с една ръка", сподели Тео.

Той е уверен, че това ще му помогне да стигне върховете, за които мечтае. Неговият любим тенисист е Стефанос Циципас. Детето мечтае да играе професионално тенис, защитавайки името на България.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Над 1500 каратеки ще мерят сили тази събота в София...

Над 1500 участника от 20 държави ще премерят сили на най-голямото и престижно карате събитие у нас Sofia Open The Presid...

Прочети още keyboard_arrow_right