Родители недоволни от COVID-мерките за достъп до спортните зали

Родители недоволни от COVID-мерките за достъп до залите, където се състезав

Снимка: Кадър от Нова телевизия

Родители не  са съгласни с наложените мерки срещу разпространението на коронавирус в спортните зали. Те недоволстват от забраната да влизат в залите, където децата им се състезават. Конкретен обект на недоволство е Федерацията по баскетбол. От там обаче са категорични, че в закрити зали ще се допускат само състезатели. Както пише в заповедта на здравния министър. За случая разказват от Нова телевизия. 
 
Майките и татковците искат да им се разреши достъп. Но и правото да дезинфекцират помещенията, където се играят мачовете.
Ние не сме публика, а родители. Федерацията организира финалите при деца, въпреки всичко. За да могат да се спазват допълнителните мерки за младежи от 12-19 годишна възраст, е задължително да има присъствие на родители. Искаме гаранции от Федерацията, от Министерството на младежта и спорта и от Министерството на здравеопазването, че нашите деца, отивайки да играят финали, в който и да е град в България, ще бъдат осигурени всички мерки, които подобават на настоящата ситуация”, каза родител пред камерите.  
 
От Федерацията по баскетбол заявиха, че местата, на които ще се правят състезанията, отговарят на всички противоепидемични мерки.
 
От Спортното министерство внесоха уточнението, че има заповед от Красен Кралев, според която е позволено в залите да присъства по един придружител за спортисти до 18 г. на всички спортни мероприятия на открито и закрито.
 
 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Над 1500 каратеки ще мерят сили тази събота в София...

Над 1500 участника от 20 държави ще премерят сили на най-голямото и престижно карате събитие у нас Sofia Open The Presid...

Прочети още keyboard_arrow_right