Рунд първи: Гришо срещу федерацията по тенис за кортовете до зала "София" в Борисовата градина

Рунд първи: Гришо срещу федерацията по тенис за кортовете на зала "София" в

Снимка: БФТ

Началната цена е 5500 лв., инвестиция за 2,5 млн. лв. и отдаване за 20 години, са изискванията на "Академика 2011" към кандидатите

Григор Димитров ще прави тенис-академия в Борисовата градина. За намеренията на 21-вия в АТП стана ясно от обявата за конкурс за избор на наемател на тенис-комплекс "Академика" до зала "София". В момента там е Национален тенис център и кортовете се ползват от Българската федерация по тенис.

Григор Димитров започва първи рунд за взимането на откритите кортове до зала "София". Хора от неговото обкръжение вече са подали документи за участие в конкурса. Така първата ракета на България се изправя срещу Българската федерация по тенис. Преди години, от полуразрушената база и кортове с административна сграда, родната централа я превърна в модерен Национален тенис център. БФТ ползваше кортвете по договор за наем с "Академика 2011", собственик на базата, който изтече през февруари т. г.

БФТ също са сред участниците в конкурса, с надеждата да продължат договора си за ползване, както и развитие  и надграждане на Националния тенис център. За цялото време на ползване, освен тенис-турнири, тренировките и занимания на деца имаше и много събития със социална насоченост, както и обучение да хора в неравностойно положение.

За намеренията на Григор Димитров да вземе тенис-базата потвърждава и подробна обиколка на неговият мениджър Георги Стоименов, който миналата седмица е забелязан да прави детайлен оглед на всеки корт поодтелно и да си записва в тефтерче. 

Последният срок за подаване на документите в "Академика 2011" е до 16 часа 19 юли т. г.  Тенис комплексът "Академика" е с площ 13 086 кв. м, насред Борисовата градина, с 13 корта, масивна двуетажна сграда и сглобяема постройка "Финландска" със 100 кв. м засторена площ.

Хасковският клуб на бащата на Гришо държи два тенис комплекса в родния му град, а сега заявява интерес и към София.

Началната цена в конкурса за отдаване под наем е 5500 лв. без ДДС. Минималният размер на инвестиционната програма е 2,5 млн. лв. и се отдава под наем за 20 години.

В конкурса могат да участват единствено спортни организации, като засега се очаква, че Григор Димитров е кандидат с хасковски тенис клуб. Кандидатите трябва да дадат информация за дейността си, концепция за развитието на дейността на обект и инвестиционен план, пише още в условията за участие.

Офертите на кандидатите ще бъдат отворени от Комисия на 20 юли в 10 часа в Студентско общежитие 3, където е офиса на "Академика 2011".

При завръщането си от Острова Димитър бербатов също имаше желание да направи футболна академия в Борисовата градина, но не се получи.

Според Огнян Илиев, член на УС на БФТ, на Националния тенис център "Академика" безплатно се подготвят националните отбори за различни възрасти. Реално при смяна на анемателя там час тенис ще струва 80 лв. Това не е наша работа да правим бизнес, който иска да прави бизнес да си купи земя, да си направи тенис кортове и да продава, заяви Илиев пред dsport. Той уточни ще бащата на Григор - димитър господинов държи доста кортове и Хасково и с тези 13 в Борисовата градина, ако спечели конкурса, ще станат около 30 корта.

Илиев е убеден, че се използва името на Григор Димитров от неговото обкръжение. "сигурен съм, че това не е мечтата на Григор", заяви Огнян Илиев.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Над 1500 каратеки ще мерят сили тази събота в София...

Над 1500 участника от 20 държави ще премерят сили на най-голямото и престижно карате събитие у нас Sofia Open The Presid...

Прочети още keyboard_arrow_right