С националния флаг и лъвчета за късмет олимпийците отлетяха от София за Токио

С националния флаг и лъвчета за късмет олимпийците отлетяха от София за Ток

Снимка: БОК

С националното знаме в ръце плюс лъвчета за успех и късмет отпътуваха част български олимпийци за Игрите в Токио. Първата група на представителите ни в борбата включваше състезателките Миглена Селишка, Мими Христова, Евелина Николова и Тайбе Юсеин, водени от старши треньора Петър Касабов, неговите асистенти и част от медицинския екип.

От името на председателя на БОК Стефка Костадинова на олимпийците бе връчен националният трибагреник с пожеланието да имат поводи да го развяват, а по традиция всеки получи на изпроводяк плюшени лъвчета-талисменчета за късмет.

„Първо искам да изтъкна, че тези 4 момичета постигнаха голям успех дори само с класирането си за олимпиадата. Много големи имена, световни и европейски медалистки не успяха. Сега им предстои още по-трудното, но те са доказани бойци. Нека не ги натоварваме с прекалени очаквания, всяка една от тях има опита и таланта, дано да са здрави и късметът да е с тях. Тайбе Юсеин се възстановява и е все по-добре след травмата, но имаме да доизпипаме още детайли,“ заяви старши треньорът Петър Касабов непосредствено преди отпътуването.

Последваха снимки за спомен, а наред с многото роднини и близки, десетки заминаващи от Терминал 2 използваха възможността за автографи и селфита с българските медалистки от световни и европейски първенства в борбата.

Състезателки и треньори бяха изпратени с „На добър път!“ и с пожелания за успех по олимпийските арени в Токио.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

„Партизан“ – София и „Искър 1945“ излизат на терена за благотвори......

Футболистите от ФК „Партизан“ – София и ветераните на „Искър 1945“ – Нови Искър изли...

Прочети още keyboard_arrow_right