Сиана Христова от СК по джудо „Локомотив“ София: Нашите шампиони мотивират децата да изберат спорта (СНИМКИ)

photo_library
  • Сиана Христова от СК по джудо „Локомотив“ София: Нашите шампиони мотивират

    Снимка: СК по джудо "Локомотив" София

  • Сиана Христова от СК по джудо „Локомотив“ София: Нашите шампиони мотивират

    Снимка: СК по джудо „Локомотив“ София

  • по джудо „Локомотив“ София

    Снимка: СК по джудо "Локомотив" София

Младата треньорка от спортен клуб по джудо „Локомотив“ София Сиана Христова е сред лицата на проект  “НЕ ТЪРСИ ОПРАВДАНИЕ, СПОРТУВАЙ С ЖЕЛАНИЕ”, финансиран от Министерство на младежта и спорта. 

„Екипът на СК по джудо „Локомотив“ София стартира проекта заради децата! Около 120 участници, на възраст от 11 до 18 години, се включиха в нашата инициатива. По време на пандемията подрастващите се обездвижиха, прекарват все повече време пред електронни устройства, хранят се бързо и нездравословно. Решихме да противодействаме на тази картина! Заедно с нашите млади джудисти, повечето възпитаници на 153 Спортно училище “Неофит Рилски” реализирахме много демонстрации в различни градове на България. Сред тях са Пловдив, Благоевград, Сандански, Бургас, Варна, курортите Приморско, Балчик и Китен. Демонстрираме нашия спорт, раздаваме брошури, агитираме всячески децата да започнат да спортуват, да събудят шампионския си дух.“, разказва Сиана Христова.

„В демонстрациите се включват и елитните ни състезатели – републикански, балкански шампиони, призьори от европейски купи, участници на световни първенства. Горда съм от факта, че те са и отличници в училище. Гарантирам, че възпитаниците на 153 Спортно училище не пренебрегват учението. Дори напротив! Децата ни учат повече, отколкото в други училища, като го съчетават с по две тренировки на ден.“, смята Сиана.

Младата треньорка вярва, че откритите демонстрации по проект „Не търси оправдание – спортувай с желание“ са отличен начин подрастващите да опознаят спорта. „Ние, като треньори, сме длъжни да мотивираме младите да идват в залата. Постигаме го, но е трудно! В името на децата, успяваме заедно!” завършва младата треньорка на червено-черния тим по джудо.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

„Партизан“ – София и „Искър 1945“ излизат на терена за благотвори......

Футболистите от ФК „Партизан“ – София и ветераните на „Искър 1945“ – Нови Искър изли...

Прочети още keyboard_arrow_right