Сигнали за заплахи и уволнения в Тотото разтърсиха спортното министерство

Сигнали за заплахи и уволнения в Тотото разтърсиха спортното министерство

Снимка: ММС

Прекратяват договори на служители в БСТ срещу обезщетения

Сигнали за натиск, заплахи и уволнения в Българския спортен тотализатор са изпратенив Министерство на младежта и спорта от потърпевши. За проблема съобщиха от спортното министерство, като определят случващото се като "нерегламентирани дейности в Българския спортен тотализатор".

"През последните няколко дни в Министерството на младежта и спорта са постъпили десетки сигнали за нерегламентирани действия на длъжностни лица от Държавно предприятие “Български спортен тотализатор”. Според сигналите, длъжностни лица оказват натиск над служители на БСТ в цялата страна, принуждавайки ги да подписват определени декларации. Срещу работещите в системата на тотализатора се отправят и заплахи за репресии и уволнения", съобщават от ММС.

Спортният министър е призовал за спокойствие служителите и им гарантира, че ще бъдат предприети всички необходими законови действия, за да бъде защитен всеки един служител на Българския спортен тотализатор.

Според сигналите в Тотото са започнали уволнения с прекратяване на договори на служители срещу изплащане на обезщетения, което ще ощети бюджета. Проверка на Столица.bg в София показа, че в столицата няма проблеми с уволнения. Дали пък наистина има в страната?

Както вече е известно спортният министър Р. Василев в понеделник, 17 януари т. г., уволни уволнените вече, със заповед от 4 август т. г., изпълнителен директор на Тотото Любомир Петров и членовете на УС на държавното предприятие. 



Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

„Партизан“ – София и „Искър 1945“ излизат на терена за благотвори......

Футболистите от ФК „Партизан“ – София и ветераните на „Искър 1945“ – Нови Искър изли...

Прочети още keyboard_arrow_right