След година и половина пауза София приема световния елит в акробатиката (СНИМКИ)

photo_library
  • След година и половина пауза София приема световния елит в акробатиката

    Снимка: "София- Европейска столица на спорта"

  • След година и половина пауза София приема световния елит в акробатиката

    Снимка: "София- Европейска столица на спорта"

 
Световната купа по акробатика официално бе открита днес в София в зала "Асикс Арена".  Заедно с борбите за медали ще има съпътстващ международен турнир за по-младите. От днес до неделя свои изпълнения ще покажат над 300 участници от 11 държави. Поне 140 от тях ще се представят в турнира за Световната купа. В младежкия турнир ще се представят повече от  80 деца и юноши от България и техни връстници от чужбина. Световната купа е своеобразен рестарт на акробатиката в София след близо година и половина пауза заради COVID- мерките. 
 
Зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов бе сред официалните гости, които поздравиха участниците в започналия днес турнир.
 
За нашия град е чест да кажем „Добре дошли“ на най-добрите в този така атрактивен и популярен спорт. След година и половина пауза София приема световния елит в акробатиката. Желая ви успех и дано на следващите големи състезания да сме без здравни маски,“ каза Барбалов. 
 
С приветствени адреси към присъстващите се обърнаха още президентът на родната федерация по Акробатика Владимир Колев и Рози Таймърс – председател на Техническия комитет към Международната федерация. Сред официалните лица бе и помощник-ректорът на НСА проф. Кирил Андонов. След кратка фолклорна програма започнаха първите изпълнения от турнира.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right