След година в Северния парк ще има зона за скейтборд

-

Снимка: Facebook

Столичната община и кметът Фандъкова са ангажирани за изграждането на скейт зона в Северния парк. Това каза пред БНР Татяна Георгиева - председател на комисията за децата, младежта и спорта към Столичния общински съвет. В бюджета на общината за 2022 г. са предвидени средства за зоната, добави тя.

Предвидената сума за изграждането на зона за скейтборд е в размер на 770 000 лева. Според Георгиева, те ще са достатъчни и няма да е необходимо организирането на дарителска кампания. Очаква се общинският бюджет да бъде гласуван в четвъртък, 31 март.

Процесът на изграждане на съоръжението ще бъде проследен съвместно с представители на Българската скейтборд федерация. На срещата, която се планира за обсъждането на проекта, ще присъстват още районния кмет, председателят на СОС Георги Георгиев, както и представители на избрания изпълнител на проекта.

Георгиева увери, че ще се следи за спазването на срокове, използването на качествени материали и качественото изпълнение на поръчката.

Избраният терен е с площ от 900 кв. метра. В момента там има поставени тенис-маси, които ще бъдат премахнати, когато стартира работата. Предвидено е изграждането на 2 основни секции от стоманобетонни конструкции. Едната имитира карането в градска среда, а другата – каране в басейн. Двете секции са последователно свързани. Проектът за скейт парка е съгласуван с Българската скейтборд федерация. Срокът за изпълнение на поръчката, за която е сключен договор на 24 март, е една година - 365 дни.

Площадката е предвидена да се ползва както от професионалисти, така и от неподготвени хора. Площадката ще е изключително модерна, отбеляза Георгиева, като добави, че се надява тя да стане притегателна зона за спорт не само на софиянци, но и за привърженици на скейта от чужбина.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right