СМГ и 91 НЕГ с най-много титли на "Възраждане фест" 2022

-

Снимка: Фондация “София - Европейска столица на спорта”

„София – евростолица на спорта“ продължава популяризирането на ученическите първенства

Представителите на Софийска математическа гимназия и на 91 Немска езикова гимназия спечелиха най-много титли на завършилия днес "Възраждане фест" 2022, съобщават организаторите на спортното първенство.

Събитието се организира за седма поредна година от Фондация „София – европейска столица на спорта“ и Столична община с подкрепата на Регионално управление на образованието и БОК. Фестивалът със състезания за младежи от 8 до 10 клас цели да възроди и популяризира училищните първенства в най-практикуваните и обичани от младите спортове в столицата.

На комплекс “Спортна София-2000” в Зона Б-5 в парк „Възраждане“ над 400 представители на столичните училища излъчиха през последните два дни шампионите в турнирите по баскетбол, волейбол, футбол и тенис на маса. Домакините отново предложиха отлични условия с многобройните игрища, площадки, многофункционалната зала и сервизните помещения.

Отборите на 91 Немска езикова гимназия триумфираха при волейболистките и при баскетболистите, към това добавиха сребро в тениса на маса при девойките. Математиците пък грабнаха златото при волейболистите и в тениса на маса за юноши, плюс един бронз на волейбол девойки.

Най-много медали обаче заслужиха представителите на Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия (СГСАГ). Те спечелиха само една титла – на тенис на маса девойки, но си тръгнаха с още две сребърни и три бронзови отличия. Във всички спортове бяха излъчени и най-полезни играчи в състезанията. Най-оспорван отново бе финалът на футболния турнир, в който момчетата от 132 СУ надиграха трудно тима на СГСАГ с 9:6.

Участниците бяха поздравени, а призьорите наградени от Николай Стоилов от Фондация „София - европейска столица на спорта“ и от Цветана Божидарова от комплекса-домакин “Спортна София-2000”, двамата приветстваха медалистите и пожелаха на всички весела ваканция и слънчево лято.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

„Партизан“ – София и „Искър 1945“ излизат на терена за благотвори......

Футболистите от ФК „Партизан“ – София и ветераните на „Искър 1945“ – Нови Искър изли...

Прочети още keyboard_arrow_right