Атлети тренират по вода, покривът на “Васил Левски” протече

 

Покривът на лекоатлетическата писта на националния стадион "Васил Левски" отново прокапа. Още с първите дъждове иснегове през миналата седмица течовете на спортното съоръжение тръгнаха отново. Тренировките на атлетите минават по вода, което създава доста неудобства при подготовката им за предстоящите състезания в началото на 2019 г.

Проблемът е доста отдавна. Там периодично се правят ремонти и въпреки това покривът капе, алармират лекоатлети. И тази зима ще е проблем подготовката при тези условия. По пистата има локви и треньори и състезатели поставят ограничителни ленти, да не се бяга в тези зони.

Почти всеки сезон, когато подготовката започва на закрито на пистата има проблеми. Покривът протича, образуват се локви, а след това замръзват. Почти всеки сезон се правят ремонти, но явно качеството е нулево. За късмет на атлетите те имат избор да се преместят на ремонтираната изцяло "Асикс Арена". Съоръжението отвори врати тази есен. Въпреки че там наемите са високи залата може да приюти състезателите до пролетта.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Над 1500 каратеки ще мерят сили тази събота в София...

Над 1500 участника от 20 държави ще премерят сили на най-голямото и престижно карате събитие у нас Sofia Open The Presid...

Прочети още keyboard_arrow_right