Софийският маратон тази година е по нов маршрут

Маратон, София, награди

Снимка: Столична община

Емблематичният за столицата маратон Wizz Air София 2019 тази година ще бъде по нов маршрут, съобщават организаторите. Той ще се състои на 13 октомври, с рекордни стимули и куп авторитетни признания. Близо 5000 души са подали заявки за участие досега. Сред тях има бегачи от световна класа, които ще се борят за големия джакпот от веригата "Бягането като начин на живот".

Офисът на състезанието Маратон Експо ще бъде изграден пред Паметника на съветската армия в Княжевска градина (над метростанция - Софийски Университет). Стартът е на площад Батенберг пред Националната Художествена галерия. Трасето на състезанието ще преминава през центъра на София близо до повечето исторически забележителности.

Масовият старт е на 3 км, 10 км Garmin RUN – една обиколка, 21.098 km – една обиколка и 42.195 km – две обиколки. За да се получи стартов номер всеки, който желае да участва, трябва да носи потвърждението за регистрация, отпечатано или на електронната поща на телефона. За да вземе стартов номер на друг бегач, трябва да се покаже неговото или нейното потвърждение за регистрация и копие на личната карта.

Софийски мартон е ежегодно състезание, което се провежда в София от 1983 година. Организатори са Столичната община и Българската федерация по лека атлетика.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right