"София - европейска столица на спорта" организира фрийрайд ски и сноуборд състезание

-

Снимка: "София - европейска столица на спорта"

Шестото поредно издание на екстремната ски и сноуборд надпревара „Витоша X Lines” ще се проведе на 8-и април, събота, в района на Лавината, Лале 2 и местността Резньовете. Това съобщават организаторите от "София - европейска столица на спорта".

По традиция в надпреварата ще се включат много деца и младежи, като най-малкия регистриран за участие към момента е едва на 6 години. За първи път участие в състезанието ще вземат и сериозно количество състезатели от съседна Сърбия.

„Витоша X Lines” е първото подобно събитие за подрастващи в България и се радва на засилен интерес и се очаква с нетърпение от скиори и бордисти от цяла България. Регистрацията за участие все още е активна и всеки, който иска да се включи в събитието може да го направи на www.conceptcreative.org/xlines.

Поради неблагоприятните снежни условия тази зима на Витоша, събитието бе отлагано два пъти, но за радост на всички състезатели и организатори, през изминалите дни падна над 30 см нов сняг, температурите в планината са ниски и към момента условията за провеждане на събитието са доста добри.

Арената на екстремната надпревара се намира в района на Резньовете и Лале 2, като зоната включва стръмен необработен терен, множество скали, големи дропове и други интересни релефни форми, през които състезателите ще преминават и ще изпълняват различни трикове.

Целта на организаторите е да въведат децата в този иначе екстремен спорт, по-възможно най-добрия и безопасен начин в контролирана среда, като ги запознаят с рисковете от които крие и същевременно преживеят тръпката и емоцията от практикуването му. Малките участници ще мерят сили в по-лек терен, в непосредствена близост до склона за големите състезатели.

Освен децата и младежите, в състезанието ще участват и много опитни фрийрайд скиори и сноубордисти, сред които някои от най-изявените ни състезатели, които ще покажат красотата и атрактивността на спорта.

Участниците ще бъдат разделени в дисциплини ски и сноуборд в няколко възрастови групи, като за всички победители има подготвени много награди и изненади от партньорите на събитието.

Всички, които искат да наблюдават събитието на живо, могат да го направят свободно, като е необходимо да направят около 10 минутна разходка от горна станция на лифт Витошко лале 1 или да се спуснат от лифт Витошко лале 2 до подножието на състезателния склон, където ще бъде обособена специална зона за зрителите. Награждаването ще бъде около 14:30 часа на долна станция на Лале 1.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right