София и Лисабон ще обменят добри практики в областта на спорта (СНИМКИ)

photo_library
  • меморандум

    Снимка: Столична община

  • меморандум

    Снимка: Столична община

Добри практики в областта на спорта и спортните събития ще обменят София и Лисабон. Председателят на Столичния общински съвет г-н Елен Герджиков и председателят на спорта на общинския съвет на Лисабон г-н Карлос Мануел Кастро подписаха меморандум за сътрудничество между две европейски столици на спорта София 2018 и Лисабон 2021. Така София ще предаде опита, който вече има в организирането на спортни събития и активности, на Лисабон.
 
Преди 5 години започнахме тази инициатива от нулата. За времето, в което кандидатствахме, а впоследствие и спечелихме титлата „Европейска столица на спорта“, основната ни цел беше да развием масовия спорт и спортната инфраструктура за по-активен и здравословен начин на живот. До момента Фондация „София – Европейска столица на спорта“ е организирала близо 600 събития, като всяка година активностите значително са се увеличавали. И ако през 2015-а година сме имали 42 събития, то тази година спортният календар на София включва близо 180 различни дейности. Щастлив съм, че голяма част от тях се превърнаха в емблеми за града  - Витоша 100, Софийският маратон, Голямото нощно ски-каране и др", каза Елен Герджиков.
 
Визитата е във връзка с  днешната международна спортна конференция под наслов „Новите ърбан спортове – развитие, тенденции и бъдеще“, която се провежда и у нас. По време на форума ще бъдат представени 11 презентации на градски спортове.  
 
 
 
 
 
 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right