София ще е домакин на първото Европейско по Бейзбол 5 за юноши

София ще е домакин на първото Европейско по Бейзбол 5 за юноши

Снимка: pixabay

Първото в историята Европейско първенство по Бейзбол 5 за юноши и девойки до 17 години ще се проведе в София тази седмица, съобщават от Българска федерация по бейзбол и софтбол.

След две успешни домакинства на балкански първенства по уличната версия на най-обичаната американска игра (първите регионални първенства по Б5 в света), България има честта да е домакин на дебютния шампионат на Стария континент, който е и квалификация за световното първенство и за Младежките олимпийски игри в Дакар 2026.

В шампионата в столицата (16-19 ноември) ще вземат участие 14 държави: Белгия, България, Германия, Гърция, Израел, Италия, Латвия, Литва, Молдова, Нидерландия, Румъния, Турция, Франция и Чехия. Следвайки мотото на Б5 - "Играй навсякъде" (#playeverywhere), мачовете от първенството ще се проведат на две игрища, изградени в зала "София" в Борисовата градина - един от домовете на българския тенис.

Програма и резултати ще бъдат качвани ежедневно на официалната интернет страница на Българска федерация по бейзбол и софтбол. Мачовете ще може да се наблюдават както на живо на мястото на събитието, така и в канала на WBSC Europe в YouTube. Входът за публика е свободен.

Церемонията по откриване на Евро 2022 по Бейзбол 5 ще се състои утре –16 ноември, от 10:00 ч. Веднага след това ще е мачът България - Франция.

Финалът е насрочен за 19 ноември от 14:00 ч., а церемонията по закриване ще се проведе непосредствено след края му.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right