Спортната академия отбеляза с научна конференция 100-годишнината на БОК

-

Снимка: Национална олимпийска академия

В чест на 100-годишнината от основаването на Българския олимпийски комитет днес в Национална спортна академия „Васил Левски“ се състоя научна конференция „Олимпийското движение в България - традиции и предизвикателствата на бъдещето“, организирана от Националната олимпийска академия.

В конференцията се включиха повече от 170 спортни специалисти и олимпийски деятели, част от които чрез онлайн участие, от общо 32 града на страната. Сред делегатите бяха 5 експерти на Регионално управление на образованието, 10 директори на училища, 86 учители по физическо възпитание и спорт, 14 представители на спортни федерации и 4 на спортни асоциации, 11 преподаватели от Националната спортна академия, а така също и студенти.

Гостите на конференцията и ректорът на НСА проф. Николай Изов посетиха Образователния и олимпийски център на НСА, където разгледаха най-ценните спортни реликви на музейната сбирка. Ръководителят на центъра проф. Лозан Митев представи най-новото и изключително ценно дарение за експозицията – колекция от медали и награди на олимпийския шампион по борба Димитър Добрев, дългогодишен преподавател във ВИФ „Георги Димитров“ (сега НСА), предоставени от неговото семейство.

За да ознаменуват паметното събитие, официалните лица символично засадиха дръвчета в двора пред Ректората на Национална спортна академия, като знак за приемственост между поколенията, носители на олимпийските ценности и идеали.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right