Спортният министър и Андрей Слабаков обсъдиха проекта "Олимпийци"

Спортният министър и Андрей Слабаков обсъдиха проекта "Олимпийци"

Снимка: Министерство на младежта и спорта

Спортният министър Андрей Кузманов и евродепутатът Андрей Слабаков се срещнаха и обсъдиха реализирането на проекта "Олимпийци". Той ще бъде разгледан от Комисията по култура и образование на ЕП в края на юни. Идеята на проекта "Олимпийци" е да бъде популяризирано културното наследство на България, като основна роля за това ще имат наши успешни спортисти, съобщават от спортното министерство. 
Министър Кузманов и Слабаков се обединиха около мнението, че проектът притежава огромен потенциал да възпитава млади хора от България и целия континент, като ги приобщава към европейските ценности.
Слабаков обясни, че проектът е приложим във всяка една страна членка на Европейския съюз и ще бъдат водени разговори за партньорство. Той акцентира върху идеята български олимпийски шампиони и медалисти от големи първенства да представят наши местности и културни паметници, които имат не само местно, но и континентално и световно значение. 
Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов изрази своята подкрепа за реализирането на пилотния проект и се ангажира ММС да окаже пълно съдействие за популяризирането му.
 
 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Над 1500 каратеки ще мерят сили тази събота в София...

Над 1500 участника от 20 държави ще премерят сили на най-голямото и престижно карате събитие у нас Sofia Open The Presid...

Прочети още keyboard_arrow_right