Спортният министър намалява с 1/2 парите за ремонта на столичното стрелбище "Гео Милев"

Спортният министър намалява с 1/2 парите за ремонта на столичното стрелбище

Снимка: ММС

От 6 на 3 млн. лв. ще струва ремонтът на стрелбището в "Гео Милев" в София. Първоначалната цена е определена от Радостин Василев като министър на спорта след разговор с Весела Лечева, която бе председател на Федерацията по спортна стрелба.

Възмутена от космически суми за ремонт, министър Лечева сваля с 1/2 цената за стрелбището в “Гео Милев”, съобщи 24 часа. 

Комплексът за спортна стрелба има 50-метрово открито стрелбище за малокалибрено оръжие с 50 коридора и 10-метрово на закрито с 30 индивидуални сектора. От години неработи 25-метровото стрелбище. Спортният обект тъне в разруха и ремонтът е належащ.

Целият комплекс е в ужасно състояние и благодарение на труда на треньорите функционира, но условията не са подходящи за професионална база за развитие на спортната стрелба.

Аз съм израснала на това място и тренирала през всичките си години като състезател. Боли ме, че нещата изглеждат по този начин и истински чудеса правят треньорите, за да задържат децата да стрелят в тези условия. Едно от нещата, които казах, когато ме избраха за председател на федерацията в края на февруари 2022 г., беше, че започвам работа по обновяване и изграждане на нови центрове за спортна стрелба. Проведох няколко срещи със спортния министър Радостин Василев и му благодаря, че по най-бързия начин изпрати комисия в “Гео Милев”, която да оцени предстоящите основни ремонтни дейности. Имах неговите уверения, че това ще се случи скоро, и от наша страна сме готови с всички необходими документи. Ако трябва, и лични пари ще извадя, но искам да направя това място да изглежда приветливо и професионално за стрелба", разказва Лечева, цитирана от 24 часа.

Когато става министър на спорта тя е изненадана, защото в документацията за ремонта вижда, че за 2000 кв. на стрелбището в "Гео Милева" ще струват 6 млн. лв.

"Мога да ви гарантирам, че възстановяването на стрелбището ще струва поне два пъти по-малко - най-много 3 млн. лв., които са осигурени”, добавя министър Лечева.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Започва разрушаването на стадион „Българска армия“...

Демонтажът на стадион "Българска армия" ще започне в началото на другата седмица – 1 април. Приблизителният срок з...

Прочети още keyboard_arrow_right