Спортният министър поздрави Алберт Попов за успеха в Световната купа по ски в САЩ

Спортният министър поздрави Алберт Попов за успеха в Световната купа по ски

Снимка: Фейсбук, М. Модева

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева поздрави най-добрия ни скиор Алберт Попов, който завърши трети в старта за Световната купа в Палисейдс Тахо, САЩ. Подиумът е сбъдната вече мечта на най-добрия ни алпиец в дисциплината, в която е сред най-добрите вече няколко години.

Успехът на Алберт Попов за България идва 39 години след последното призовото класиране на Петър Попангелов за Световна купа от 16 декември 1984 година. Тогава той финишира трети на слалома в Мадона ди Кампильо (Италия). Алберт Попов е едва вторият българин, който се качва на почетната стълбичка в старт от Световната купа.

"Това беше ден от една детска мечта - Подиум в старт за Световната купа! Нямам думи да опиша радостта на целия екип след добре свършената работа от всички! Едно наистина вълнуващо състезание до самия край. Благодаря на всички замесени!", написа скиорът снощи във фейсбук.

„Поздравявам Ви за големия успех, постигнат в слалома, където има огромна конкуренция. Подиумът в САЩ е доказателство, че упоритият труд се възнаграждава, а Вие сте сред най-добрите скиори в света. Пожелавам Ви много здраве, за да може да продължите успешната си състезателна кариера на най-високо ниво. Поздравявам и ръководството на федерацията, Вашите треньори, целия щаб, както и Вашето семейство, без чиято помощ тези успехи нямаше да са възможни”, написа министър Лечева.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Над 1500 каратеки ще мерят сили тази събота в София...

Над 1500 участника от 20 държави ще премерят сили на най-голямото и престижно карате събитие у нас Sofia Open The Presid...

Прочети още keyboard_arrow_right