Спортният министър поздрави шампиони и медалисти от европейските Emili Open за деца с увреждания

Спортният министър поздрави шампиони и медалисти от европейските Emili Open

Снимка: Фейсбук

Възпитаниците на Слав Петков в Бърно спечелиха 14 медала, от които 6 златни

14 медала завоюваха възпитаниците на Слав Петков на Европейските игри Emili Open в Бърно, Чехия за деца и младежи с физически и ментални увреждания. Децата, които ежедневно тренират в спортния център в столичния квартал "Орландовци", район сСердика-Столична община, надминаха успеха си от 2020 г.

6 златни, 5 сребърни и 3 бронзови спечелиха спортистите, а стадионът в Бърно се огасяше от българския химн и се развяваше трибагреника. При изключително силна конкуренция на състезатели от 14 държави българчетата участваха в дисциплини на лека атлетика, плуване и БОЧЕ.

"Тази година за първи път Българският тим бе смесен със състезатели с ментални и с физически увреждания", сподели Слав Петков. Треньори и спортисти са изключително благодарни на BAUHAUS България за финансовата подкрепата и направиха възможно участието на българските деца в Бърно.

"Следващата голяма цел на специалните спортисти е участие във Световно първенство за деца и младежи със Синдром на „Даун“ в Италия, което е от 4 до 11 октомври. Горди сме, защото това е първата българска организация ФАФА, на която се дава възможност да представи страната ни на този форум от световно ниво", сподели Петков.

Днес спортинят министър Андрей Кузманов поздрави шампионите и медалистите от Европейските игри в Бърно. "Поздравявам всички спортисти за волята и усилията, които полагате, за да бъдете на призовите места на такива високи форуми. Вие сте най-добрите посланици на спорта и истински пример за несломим дух. Благодаря на Федерацията за адаптирана физическа активност за грижите, които полагат за развитието на тези деца и тяхното интегриране", се казва в поздравителния адрес.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right