Стефка Костадинова и Клаус Шормън дискутираха квалификациите за Олимпиадата в Париж

Стефка Костадинова и Клаус Шормън  дискутираха квалификациите за Олимпиадат

Снимка: БОК

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова се срещна днес с президента на Международния съюз по модерен петобой Клаус Шорман. Германецът е на посещение у нас във връзка с провеждащия се в София турнир за Световната купа, който е и олимпийска квалификация за игрите в Париж.

На срещата в централата на БОК присъстваха и генералният секретар на световната централа Шайни Фанг, президентът на Българският федерация по модерен петобой Камелия Александрова и съветникът на БФМП Андрей Кузманов.

По време на разговора бяха обсъдени актуални въпроси на световното спортно движение. Дискутирани бяха последните решения на международните федерации във връзка с участието и статута на олимпийските квалификации за игрите във френската столица следващото лято. Изтъкната бе дейността на Българската федерация, която в последните години осигури на страната медалисти от световни първенства при мъжете и призови класирания при по-младите.

„Радостни сме, че напоследък България се утвърди като световен център на модерния петобой. Всяка година нашата страна е домакин на световни купи, на европейски и световни първенства. Искам да поздравя българската федерация за нейната активност и ефективност. Желая успех на вашия спорт, а ние се надяваме България да се нареди сред олимпийските медалисти и в модерния петобой,“ каза Стефка Костадинова.

От своя страна Клаус Шорман изрази задоволство от България като една от най-активните членове на Международния съюз по модерен петобой. „Свързан съм с вашата страна – тук през 1968 г. се състезавах във Варна, след това в Боровец през 1993 г. бях избран за президент на световната централа. Много разчитаме на вас за развитието на нашия спорт. Поздравявам ви със 100-годишнината на Българския олимпийски комитет,“ каза Шорман, като приветства Костадинова, за това че е част от тенденцията изтъкнати състезатели да продължават своя път в живота като спортни ръководители. Германецът изрази възхищението си от изявите на Костадинова в сектора за скок на височина.

В края на срещата Костадинова връчи на Шорман „Златна значка на БОК“, а президентът на Международния съюз по модерен петобой отличи БОК със специален паметен медал.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right