Столичният "Левски" е против спирането на футболното първенство

Столичният "Левски" е против спирането на футболното първенство

Снимка: ПФК "Левски"

Против спирането на футболното първенство в България е столичният "Левски", тъй като от ръководството смятат, че това ще е пагубно за клуба. Това коментира пред bTV изпълнителният директор Павел Колев, както и финансовото положение на отбора.

Да се изчака да се види каква ще е ситуацията. Колев се надява разпространението на коронавируса да бъде овладяно.

"Ситуацията е трудна за всички - не само за футболните клубове, но и за всички частни дружества. Целият бизнес все още се опитва да се ориентира. При нас положението е такова, каквото го оставихме преди обявяването на извънредното положение, тоест лошо. Разчитаме изцяло на продажбите на артикули с марката на "Левски", билети, абонаментни карти и дарения, тоест на нашите привърженици", кометира той.

"В момента по сметките на клуба имало 450 000 лв. Повечето били по сметката с дарения и отиват само и единствено за погасяване на задълженията към НАП.

"След като орязахме някои разходи и заплати, санитарният минимум на месец е малко над 1.2 млн. лв. В последната една година получавахме тази сума от собственика регулярно. Тя достигаше и до 2 млн., защото имаше доста инвестиционни разходи. 1.6 млн. лв., може би, сме инвестирали в базата на ст. "Георги Аспарухов", каза Павел Колев.

Той сподели, че за последно са се чули с Георги Попов преди Нова година. А с Васил Божков на срещата с привържениците през януари. Не съм се чувал с Божков откакто напусна страната, каза изпълнителният директор на "Левски".

На официалния сайт на ПФК "Левски" има съобщение, че тренировъчният процес се подновява на 30 март т. г.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Над 1500 каратеки ще мерят сили тази събота в София...

Над 1500 участника от 20 държави ще премерят сили на най-голямото и престижно карате събитие у нас Sofia Open The Presid...

Прочети още keyboard_arrow_right