Стотици ориентировачи напълниха НДК с феста на „София – евростолица на спорта“

photo_library
  • Стотици ориентировачи напълниха НДК с феста на „София – евростолица на спор

    Снимка: Столица.bg

  • Стотици ориентировачи напълниха НДК с феста на „София – евростолица на спор

    Снимка: Столица.bg

Столичани наблюдаваха демонстрациите на 20 вида спорт

Рекордните 138 ориентировачи стартираха в националното състезание, което бе част поредния спортен празник НДК – 360. Фестивалът се организира от „София – европейска столица на спорта“ за четвърта поредна година и обединява няколко събития в празник с цел да промотира възможностите за спорт в столицата и специално в и около НДК, откъдето фактически започва и пътят от центъра на града към планината Витоша.

Тази есен ориентирането бе включено и в календара на Българската федерация със стартове в три възрастови групи, което породи допълнителен интерес към проявата. Най-добре из коридорите, фоайетата и залите на НДК се представи Мартин Йорданов (Валди София), следван на 2:05 мин. от Борис Йосифов (НСА – Сивен София) и Апостол Атанасов (Трапезица 1954 Велико Търново) на 2:11 мин изоставане. При дамите най-бърза бе Елица Атанасова (Трапезица 1954 Велико Търново), изпреварила с 1:55 мин. Лусиле Шателон (НСА – Сивен София), трета, на 3:02 мин. е Моника Ламбева (Бачо Киро-94 Дряново).

С огромен интерес присъстващите проследиха фасадното изкачване на НДК, което отново бе с директни елиминации. Зрителите бяха впечатлени от ученията на специалистите изкачващи се по въжетата покрай прозорците на сградата.

Междувременно десетки хиляди столичани наблюдаваха демонстрациите по 20 вида спорт на импровизирани сетове в пространството пред НДК. Някой от присъстващите се включиха сами като изпробваха своите умения под наставленията на специалистите.

Фестивалът е част от ежегодната „Европейска нощ на спорта“ с организатори Столична община, Фондация „София – Европейска столица на спорта“, НДК, НСА „Васил Левски“ и Българска федерация по ориентиране с подкрепата на Министерството на младежта и спорта.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right