Стрийт фитнес и фри рън са част от атракциите на „Спортувай в твоя град“ (СНИМКИ)

photo_library
  • Sofia 2018 - Европейска столица на спорта

    Снимка: Sofia 2018 - Европейска столица на спорта

  • Sofia 2018 - Европейска столица на спорта

    Снимка: Sofia 2018 - Европейска столица на спорта

Фестивал по стрийт фитнес и фри рън с нова нова въздушна възглавница ще се проведе на „Спортувай в твоя град“ тази неделя в столицата. Всички любители на ърбан дисциплините подготвят уникално шоу през уикенда пред монумента на Съветската армия. Фестивала се организира за осма поредна година, като в последните е част от инициатива „София – европейска столица на спорта“. За първи път се включат дисциплините стрийт фитнес и паркур - фри рън.

Тази неделя всички активности ще са пред монумента на Съветската армия в Княжеската градина. Като съвсем близо до паметника ще бъде зоната за паркур – фри рън. Един спорт, който бързо стана популярен и скоро ще бъде в олимпийската програма. Очаква се изпълненията да започнат около 14 часа, а самите загрявки ще са още от рано сутринта.

Специално място има за стрийт фитнес маниаците, където е подготвено истинско шоу с много музика и динамика. Началото ще бъде дадено в 11 часа. Там ще видим едни от най-добрите майстори, между който и легендарният гимнастик Йордан Йовчев. По програма най-рано ще започне турнирът по баскет 3х 3 в които ще участват най-добрите тимове.

Изненадата тази година е чисто новата въздушната възглавница, която ще бъде поставена близо до подлеза на метрото към Софийския университет. Специалното съоръжение ще може да се ползва за скокове от различна височина.
Най-добрите спортисти ще се съберат пред специално изградената сцена за тържественото откриване в 12.00 ч., където ще имат възможност да демонстрират своите възможности и умения.

Гости на фестивала ще бъдат едни от най-известните български спортисти. Събитията ще бъдат придружени с много забвения и хубава музика.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right