Строителството на нов стадион на "Армията" най-рано през пролетта

Нов стадион на ЦСКА

Снимка: cska.bg

Строителството на нов стадион на "Българска армия" в Борисовата градина най-вероятно ще започне през пролетта на 2020 г., прогнозираха пред Столица.bg от ПФК ЦСКА. Спортното съобръжения получи благословията на главния архитект на София с издаване на разрешително, а също и на МС преди месец.

На свое заседание кабинетът одобри създаването на съвместно дружество между държавното "Сердика спортни имоти" и ЦСКА. Това се направи с цел да се построи ново модерно спортно съоръжение. До пролетта трябва да е готова и пълната строителна одкументация за стартирането на изграждането.

В момента вървят административни поредури и няма никакъв казус за решаване, категорични бяха от ЦСК пред Столица.bg. Вече е започнала оценката на спортната база, която включва ст. Българска армия и базата в Панчарево. Имотите ще бъдат апортирани в съвместното дружество от страна на държавното. Собствениците на ПФК ЦСКА пък влизат с левовата равностойност на имотите.

Оценката е необходима за учредяването на новото съвместно дружество "Спортни имоти Българска армия". Оценката ще се направи от 3-членен екип от лицензирани специалисти, които ще огледат двата спортни комплекса. Формално е необходимо Министерският съвет да издаде нареждане за оценяването, което според запознати ще се случи през тази седмица, пише "Тема спорт". 

По предварителни данни имотите са на стойност между 20 и 25 милиона лева. Сумата, която бъде определена от оценителите, ще се внесе от ЦСКА като капитал на съвместното дружество с държавата "Спортни имоти Българска армия". Отделно клубът ще налее още 40 милиона лева в дружеството като привнесен капитал. Така ще се получи сума около 60 млн., която ще бъда използвана само за реконструкцията на стадиона и дейностите по Панчарево.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Фотоизложба пред столичния НДК отбелязва 100-годишнината на ски с......

Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриват...

Прочети още keyboard_arrow_right