Таня Богомилова чества Рождения си ден на световното по плуване в Будапеща

Таня Богомилова чества Рождения си ден на световното по плуване в Будапеща

Снимка: Уикипедия

Не в, а  край басейн ще отпразнува поредния си Рожден ден олимпийската шампионка в плуването от Сеул 88 Таня Богомилова. Златната рибка е член е на Техническата комисия на плуване в открити води на ФИНА (Международната федерация по плувни спортове) и в момента е на Световното първенство в Будапеща.

Израснала в Красна поляна и възпитаничка на школата на ЦСКА Богомилова все още е рекордьорка на 100 и 200 м бруст и постиженията и са недостижими вече над 30 години. Тя все още е, 34 години, притежателка на рекорда на 100 м , поставен на олимпиадата в Сеул, олимпийски рекорд и на 200 м бруст, 36 години, поставен на Световното първенство в Мадрид през 1986 г.

След звездната си състезателна кариера Таня бе генерален секретар на Българската федерация по плувни спортове, а след това се оттегли в заслужена почивка. 

Столица.bg пожелава на Таня Богомилова здраве, радост, щастие и разбира се, да й върви по вода! Честит рожден ден, Таня!

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right