Тенисистът Анас Маздрашки спечели титлата на ITF турнир в София

Тенисистът Анас Маздрашки спечели титлата на ITF турнир в София

Снимка: БФТ

Националите на България до 14 г. спечелиха трето място на Европейската отборна купа във Валенсия

Анас Маздрашки триумфира с титлата на сингъл при юношите на турнира от пета категория на ITF в София на кортовете на ТК „Диана". В изцяло български финал на Анас Маздрашки направи обрат и победи с 3:6, 6:3, 6:4 Михаил Иванов.

При девойките Анастасия-Александра Николова спечели второ място на сингъл. В много оспорван финал българката отстъпи с 6:7(3), 6:2, 2:6 от Николета Пелетзоглу от Гърция.
Вчера Георги Георгиев и Павел Маринов пък спечелиха титлата на двойки при юношите. Във финала Георгиев и Маринов победиха с 6:4, 7:5 друг българин Симеон Латинчев и Вардан Манукян от Русия.

Наградите на победителите връчиха Магдалена Малеева и арх. Тихомир Казаков. От днес на кортовете на ТК „Диана" пък започнаха квалификациите на турнира за мъже от ITF с награден фонд от 15 хиляди долара.

Националите на България за юноши до 14 г. спечелиха трето място във финалите на Европейската отборна купа във Валенсия (Испания). В турнира участваха осемте най-добри отбора в Европа, съобщиха от БФТ.

В спор за третото място България се наложи над Словения с 2-1 победи. Така родните таланти се класираха и за световното първенство през месец август в Чехия. Преди този мач националите ни победиха и тимовете на Австрия, Турция и Нидерландия.

Димитър Кисимов допусна обрат в първата среща със Словения и отстъпи с 6-3, 1-6, 5-7 от Свит Сулич. След това Иван Иванов се наложи с 6-3, 6-4 над Зига Сешко и изравни резултата. В решителната среща на двойки Иванов и Кисимов победиха със 7-5, 6-4 Сешко и Сулич.

България се представи в състав Иван Иванов (ТК "Супер Спорт", гр.Варна), Димитър Кисимов (ТК "Про спорт", гр.София) и Станислав Косев (ТК "Кристи", гр.Дряново) с капитан Владислав Матеев.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Фотоизложба пред столичния НДК отбелязва 100-годишнината на ски с......

Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриват...

Прочети още keyboard_arrow_right