Тотализаторът към Спортното министерство: Няма натиск и заплахи за уволнения

Тотализаторът към Спортното министерство: Няма натиск и заплахи за уволнени

Снимка: ММС

Изплащането на обещетения не намалява отчисленията към ММС и българския спорт и култура, казват от БСТ

От Българския спортен тотализатор (БСТ) опровергаха Министерство на младежта, че в държавното предприятие се оказва натиск върху служители и има заплахи за уволнение. 

Вчера от ММС съобщиха, че на бул. "Левски" 75 са получени множество сигнали от потърпевши?

С прессъобщение до медиите от Тотализатора са категорични, че нито един член на Управителния съвет или ръководния състав на държавното предприятие, не е оказвал натиск, заплахи за репресии и уволнения. Никой от началниците не е изисквал по никакъв начин от служителите да подписват „определени“ декларации с неясно съдържание. 

"Преустановяване на трудовите правоотношения срещу обезщетение е на основание чл. 331 от Кодекса на труда. Прекратяването им е изцяло законосъобразно волеизявление и на двете страни и с изплащането на договорени обезщетения не се нанасят имуществени вреди на БСТ. Законодателят е предвидил възможността трудовото правоотношение да бъде прекратено именно по този начин - срещу изплащане на обезщетение. Никъде в трудовото законодателство не съществува забрана към работодателя да се възползва от правото си за прекратяване трудовите правоотношения на свои служители на гореспоменатото основание", обясняват от Тотализатора.

"Предприятието не се издържа от държавния бюджет на Република
България, а изцяло от търговска дейност и следователно оперативните му разходи не се влияят от бюджетирани за него средства. Начислените обезщетения са изцяло от перо самоиздръжка на БСТ, като по никакъв начин не намаляват изплащаните отчисления към ММС и не оказват влияние върху бюджета за развитие на българския спорт и култура", успокояват министър Р. Василев от БСТ.

Р. Василев уволни изпълнителния директор на Тотото Любомир Петров и членовете на УС след като те имат заповед за освобождаване от 4 август 2021 г., съгласувано с тогавашния финансов министър Асен Василев. Петров и член на УС я обжалват и в момента се очаква решение на последна инстанция - ВКС. Р. Василев обясни, че се е договорил Петров и компания и те се съгласили да бъдат уволнени. В понеделник Любомир Петров заяви публично, че няма да подаде оставка.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Над 1500 каратеки ще мерят сили тази събота в София...

Над 1500 участника от 20 държави ще премерят сили на най-голямото и престижно карате събитие у нас Sofia Open The Presid...

Прочети още keyboard_arrow_right