Тотализаторът към Спортното министерство: Няма натиск и заплахи за уволнения

Тотализаторът към Спортното министерство: Няма натиск и заплахи за уволнени

Снимка: ММС

Изплащането на обещетения не намалява отчисленията към ММС и българския спорт и култура, казват от БСТ

От Българския спортен тотализатор (БСТ) опровергаха Министерство на младежта, че в държавното предприятие се оказва натиск върху служители и има заплахи за уволнение. 

Вчера от ММС съобщиха, че на бул. "Левски" 75 са получени множество сигнали от потърпевши?

С прессъобщение до медиите от Тотализатора са категорични, че нито един член на Управителния съвет или ръководния състав на държавното предприятие, не е оказвал натиск, заплахи за репресии и уволнения. Никой от началниците не е изисквал по никакъв начин от служителите да подписват „определени“ декларации с неясно съдържание. 

"Преустановяване на трудовите правоотношения срещу обезщетение е на основание чл. 331 от Кодекса на труда. Прекратяването им е изцяло законосъобразно волеизявление и на двете страни и с изплащането на договорени обезщетения не се нанасят имуществени вреди на БСТ. Законодателят е предвидил възможността трудовото правоотношение да бъде прекратено именно по този начин - срещу изплащане на обезщетение. Никъде в трудовото законодателство не съществува забрана към работодателя да се възползва от правото си за прекратяване трудовите правоотношения на свои служители на гореспоменатото основание", обясняват от Тотализатора.

"Предприятието не се издържа от държавния бюджет на Република
България, а изцяло от търговска дейност и следователно оперативните му разходи не се влияят от бюджетирани за него средства. Начислените обезщетения са изцяло от перо самоиздръжка на БСТ, като по никакъв начин не намаляват изплащаните отчисления към ММС и не оказват влияние върху бюджета за развитие на българския спорт и култура", успокояват министър Р. Василев от БСТ.

Р. Василев уволни изпълнителния директор на Тотото Любомир Петров и членовете на УС след като те имат заповед за освобождаване от 4 август 2021 г., съгласувано с тогавашния финансов министър Асен Василев. Петров и член на УС я обжалват и в момента се очаква решение на последна инстанция - ВКС. Р. Василев обясни, че се е договорил Петров и компания и те се съгласили да бъдат уволнени. В понеделник Любомир Петров заяви публично, че няма да подаде оставка.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
 • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (12%, 113 Гласове)
 • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (86%, 819 Гласове)
 • - Не мога да преценя (2%, 15 Гласове)
Общо гласували: 947 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Проектът "С волейбол на училище" ще стартира в 81 СУ "Виктор Юго"......

Мащабният проект "С волейбол на училище" ще стартира с официално събитие в столичното 81 СУ "Виктор Юго", съобщават от Б...

Прочети още keyboard_arrow_right