Цената на олимпийското злато: Преглед в София установява, че Мадлен Радуканова е играла с фрактура на глезена

Цената на олимпийското злато: Мадлен Радуканова е играла с фрактура на глез

Снимка: БОК, Бончук Андонов/StartPhoto

Гимнастичката победи болката, себе си и всички в Токио по пътя към върха на Олимп

Олимпийската шампионка от Токио с ансамбъла по художествена гимнастика Мадлен Радуканова е играла със счупен глезен. В оммента кракът й  еобездвижен със спеицален ботук, който тя ще носи 3 седмици. Това съобщиха от Българската федерация по художествена гимнастика в социалната мрежа.

"Не ти дават златен медал, защото си победил някого! Ти го печелиш, защото си победил всички", написаха от родната централа в социалната мрежа.

След приключване на олимпийския турнир по художествена гимнастика всички разбират, че Мадлев е със счупен глезен и е играла със стрес фрактура. "Олимпийската шампионка с ансамбъла Мадлен Радуканова победи не просто всички, тя победи болката и успя да сбъдне не само своята мечта, а мечтите на целия ни отбор!", пише за нея Юлиана Кесарова.

За сериозната травма на гимнастичката в токио са занели само треньорите и д-р Мариан Добрев, който внимателно е следял състоянието на Мадлен  и е давал болкоуспокоящи, за да може отборът да играе в титулярния си състав.

При завръщането в България, в София се прави преглед и се налага кракът да се обездвижи за три седмици. Също така е започнато лечение с инжекции. Предсоти да се направи и ЯМР, за да се види как се възстановява кракът и едва тогава ще се решава как да продължи терапията на Радуканова, съобщават от БФХГ.

Мадлен споделила, че е имало мигове, в които й се е струвало, че няма да издържи, но тогава си е давала куража с думите на Илияна Раева "Стисни зъби, малко остана, нека другите момичета да не разберат, за да играете концентрирано".
И тя като един наистина голям боец успя да се справи както с отговорността и напрежението, което неминуемо съпътства спортистите на най-големия спортен форум. За да се усмихне сега и да каже, че е вярно казаното "Бори се до край. Болката е временна, победата-вечна!".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Над 1500 каратеки ще мерят сили тази събота в София...

Над 1500 участника от 20 държави ще премерят сили на най-голямото и престижно карате събитие у нас Sofia Open The Presid...

Прочети още keyboard_arrow_right