ЦСКА подписа с шестима млади футболисти

ЦСКА подписа с шестима млади футболисти

Снимка: ЦСКА 1948

Шестима млади български таланти подписаха договори с ФК ЦСКА 1948 преди старта на сезон 2022/23, съобщиха на официалната страница на клуба. Това са вратарят Христо Ковачев, защитниците Росен Божинов и Преслав Петров, халфовете Мартин Драганов и Наско Цеков и нападателят Димитър Николов.

23-годишният вратар Ковачев за последно носи екипа на Добруджа във Втора лига, като записа 4 мача за първенство през изминалия сезон във втория ни ешелон. В кариерата си е заставал под рамката още на Ямбол, Черноморец (Балчик) и немските Айзенах, Хоенщайн и Емпор Ерфурт, с екипите на които изиграва последните си години като юноша и прави първите си стъпки в мъжкия футбол.

17-годишният централен защитник Росен Божинов пък идва от школата на ЦСКА. Преди това е бил част от академиите на Кнежа и Етър (Велико Търново). Може да играе и като ляв бек. Национал на България до 17 години. Става част от тренировъчен лагер на ЦСКА, като записва и две официални срещи за тима в efbet Лига през април тази година срещу Лудогорец и Локомотив (Пловдив).

Бранителят Преслав Петров вече има доста повече опит в професионалния футбол зад гърба си, натрупан с екипите на Лудогорец II, Монтана, Добруджа и Янтра. 25-годишният централен защитник е записал над 140 мача в професионалния футбол у нас, като може да се похвали, че за Лудогорец е вкарвал голове във вратите на отбори като ПСЖ и Арсенал в младежката Шампионска лига.

Полузащитникът Мартин Драганов е роден през 2005 г. и идва от ДЮШ на Ботев (Пловдив), където се превръща в един от лидерите на състава на "канарчетата" до 17 години. Той е твърд титуляр за тима в Елитната група U17, като Ботев с Драганов в халфовата линия прави силен сезон 2021/22 в първенството и се нарежда в челните места в битка с Лудогорец.

17-годишният халф Наско Цеков също идва от школата на ЦСКА, където носи капитанската лента на на състава до 17 години в Елитната група. Цеков е лидер на отбора през изминалия сезон, като на полузащитника се възлагат много надежди за бърз и скорошен преход в мъжкия футбол. Доказателство за това е фактът, че той също вече има зад гърба си тренировки с първия тим на ЦСКА.

Нападателят Димитър Николов също е на 17 години и за последно защитава цветовете на дублиращия състав на Септември в Югозападната трета лига. Николов е крило, което може да играе умело и по двата фланга и има добър дрибъл и развит нюх към гола.

„ЦСКА приветства новите си млади попълнения и им пожелава здраве и късмет с червената фланелка!", написаха от ЦСКА 1948.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Започва разрушаването на стадион „Българска армия“...

Демонтажът на стадион "Българска армия" ще започне в началото на другата седмица – 1 април. Приблизителният срок з...

Прочети още keyboard_arrow_right