ЦСКА получиха виза за реконструкция на "Българска армия"

Проект за нов стадион на ЦСКА

Снимка: cska.bg

ПФК ЦСКА получи виза за реконструкция на стадион "Българска армия" в Борисовата градина. Това съобщи пред Столица.bg арх. Здравко Здравков, главен архитект на София. Футболният клуб ще могат да обновят изцяло спортната си база само в границите на съществуващия имот, уточни арх. Здравков.

Засега няма да се изгражда подземен паркинг за 3000 места с вход от "Драган Цанков", както предвиждаше един от идеините проекти на "армейците". Сега предстои ръководството на клуба да избере кой от трите варианта на проект да реализира.

"Ще ползват паркингите на стадион "Васил Левски", уточни арх. Здравков. Годишно на "Българска армия има около 20 събития. Според проекта за ПУП на Борисовата градина не се предвиждаше реконструкция, а само ремонт и разширение. 

С помощта и подкрепата на спортния министър Красен Кралев обаче, ЦСКА най-после ще реализира намеренията си. В момента клуба ползва стадиона под наем. Реално визата е издадена на "Сердика Спортни имоти" ЕАД, търговско дружество с принципал ММС, тъй като то е собственик на "Българска армия".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Над 1500 каратеки ще мерят сили тази събота в София...

Над 1500 участника от 20 държави ще премерят сили на най-голямото и престижно карате събитие у нас Sofia Open The Presid...

Прочети още keyboard_arrow_right