ЦСКА-София плати задълженията си към ММС

-

Снимка: Столица.bg

Беше сключено допълнително споразумение към договора за наем на ст. „Българска армия“

Изпълнителният-директор на търговското дружество “Сердика спортни имоти” ЕАД, чийто принципал е Министерството на младежта и спорта, Евгени Марчев и изпълнителният директор на ПФК “ЦСКА-София” ЕАД Филип Филипов подписаха допълнително споразумение към договора за отдаване под наем на стадион “Българска армия”. Двете страни се ангажираха да извършат определени стъпки до 31 декември 2022 г., чрез които да се стигне до изграждането на ново съоръжение в “Борисовата градина”. Това съобщиха от пресцентъра на министерството.

Подписването на допълнителното споразумение става възможно след като на 29 април от футболния клуб са изчистили всички натрупани задължения към “Сердика спортни имоти” ЕАД в размер на 3 138 670,53 лв., съобщи министърът на младежта и спорта Радостин Василев. По думите му извършената работа през последните четири месеца може да послужи за пример при реализирането на публично-частно партньорство.

“Сделката е такава, че държавата няма как да загуби контрол над своите имоти, а ЦСКА няма да има пречки да изгради своя стадион”, допълни той.
Министър Василев обяви, че няма да бъде учредявано съвместно дружество между “Сердика спортни имоти” ЕАД и ПФК “ЦСКА-София” ЕАД.

"Преминаваме към нещо, което в спортната инфраструктура мисля, че не е правено, но е правено в други сфери на вещното право. То напълно гарантира учредяването на право на строеж, което включва в себе си и правото на ползване. Това ще позволи на инвеститора да използва един обект, който ще построи сам за определен период от време, в който съгласно неговия бизнес план ще реализира освен възвращаемост на средствата и някаква печалба, както и позволява на държавата да не инвестира средства в своя обект, които няма възможност да инвестира в момента, но след известен период от време да придобие собствеността върху този обект, което е и нашата цел”, уточни Василев.

До 31 декември трябва да бъдат извадени всички необходими документи, за да започне строителството на първия стадион. Министърът на младежта и спорта беше категоричен, че във всеки един етап ММС ще има пълен контрол над събитията. Срокът, за който ПФК “ЦСКА-София” ще може да използва съоръжението, зависи от бизнес план, който ще бъде представен от клуба.

Радостин Василев обяви, че очаква нов инвестиционен план от ПФК “ЦСКА-София” и за базата в Панчарево, която не е обект на подписаното допълнително споразумение.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
 • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (12%, 113 Гласове)
 • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (86%, 819 Гласове)
 • - Не мога да преценя (2%, 15 Гласове)
Общо гласували: 947 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Проектът "С волейбол на училище" ще стартира в 81 СУ "Виктор Юго"......

Мащабният проект "С волейбол на училище" ще стартира с официално събитие в столичното 81 СУ "Виктор Юго", съобщават от Б...

Прочети още keyboard_arrow_right