ЦСКА-София придобива базите за 30 г. по нов Закон

ЦСКА-София

Снимка: Sportal

Новият Закон за спорта влезе в сила в четвъртък (17.01). Той беше обсъждан и одобряван няколко години. Промяната, която засяга ЦСКА-София и другите спортните клубове е, че те могат да придобиват бази за по-дълъг период от време. Максималната продължителност досега бе 10 години, но вече официално е 30.

От "Армията" на няколко пъти обявиха, че искат да сключат нов договор за базите - публично-частно партньорство, което ще даде по-големи възможности за инвестиции. Също така няма да се налага клубът да плаща и високите наеми, както го прави в момента - по 96 000 лева на месец за "Армията" и Панчарево.

Въпреки това за ремонтни дейности по базите още не може да се говори, защото трябва да се уточнят още много неща. Наскоро спортният министър Красен Кралев заяви, че с ЦСКА имат споразумение те да си възстановят стадиона със собствени средства. Той допълни, че вървят към финализиране на проекта. 

ЦСКА-София планира пълна реконструкция на стадиона в Борисовата градина. Ще се продължи и тоталното преобразяване на базата в Панчарево. На първо време там ще се изгради още един терен - четвърти, а отделно е заложено построяването на ресторант и общежитие за школата.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

„Партизан“ – София и „Искър 1945“ излизат на терена за благотвори......

Футболистите от ФК „Партизан“ – София и ветераните на „Искър 1945“ – Нови Искър изли...

Прочети още keyboard_arrow_right