Турнирът за купа „Ронин“ събра над 320 каратеки в „Спортен център Люлин”

-

Снимка: Карате клуб „Ронин 11“

Над 320 каратеки от 16 клуба на БНФК взеха участие в 11 пореден турнир за купа „Ронин“, съобщават организаторите на събитието.

Турнирът се проведе на 22 октомври в „Спортен център Люлин”, а негов организатор бе Карате клуб „Ронин 11“. За шеста поредна година партньор на инициативата бе Столична община, чрез изпълнение на проект „Карате – мост между поколенията“ по „Програма за развитие на физическото възпитание и спорта за 2022 г.”. В надпреварата взеха участие каратеки на възраст между 7 и 14 години, които участваха в разпределението на 38 комплекта медали в дисциплините кумите и ката.

„Тази година турнирът бе особен за нас организаторите, тъй като е последното му издание в този формат. Когато стартирахме бяхме единственото състезание за деца на територията на столицата, сега, 12 години по-късно, вече има достатъчно прояви и смятаме да променим формата на проявата като запазим добрите традиции. Считаме за постижение, че изданията на турнира редовно се включват в спортния календар на Българската национална федерация по карате (БНФК)", сподели Илиян Мечков, председател на КК „Ронин 11”. Той благодари на Федерацията за оказаната подкрепа, на Столична община и на всички партньори на проявата.

В отборното класиране първо място заеха каратеките от клуб „Шурикен“, град Кюстендил. На второ място останаха клуб „Ронин 11“ от София, а трети са карате клуб „Калоян“ от Велико Търново.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Над 1500 каратеки ще мерят сили тази събота в София...

Над 1500 участника от 20 държави ще премерят сили на най-голямото и престижно карате събитие у нас Sofia Open The Presid...

Прочети още keyboard_arrow_right