Ученици от цяла София ще премерят сили в полумаратон

Софийски полумаратон

Снимка: "Криейтив Солюшънс"

Полумаратон, в който могат да се включат и ученици от цяла София, ще събере ентусиасти на 12 май в столичния град. Като част от проявата ще има и състезание само за ученици, наречено “RUN4EU”.
Иницитивите, подкрепящи активния начин на живот при децата и по-големите, са организирани от Спортен клуб "Бегач", Кауфланд България и Представителството на Европейската комисия в България,Столична община, Бюрото на Европейския парламент в България и клуб "Приорити Спорт".

Ще има дистанции както за най-печените бегачи,така и за тези, които се включват за първи път. За учениците са организирани лекоатлетически игри, отборни и индивидуални състезания.Сред дисциплините са класически полумаратон от 21,1 километра и "обикновени" бягания на 10 или 5 километра.

В инициативата, която ще бъде само за ученици-“RUN4EU”, децата могат да участват индивидуално или да си направят отбори. Който тръгне да бяга сам, ще премери сили с останалите на дистанцията от 600 метра. Или да се пробва на всичките 21,1 километра на полумаратона. Отборите могат да минат цялото трасе на полумаратона, като го разделят на щафети от по пет километра.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right