Украински тенисисти ще тренират безплатно на Националния тенис център в София

Украински тенисисти ще тренират безплатно на Националният тенис център в Со

Снимка: БНТЦ

Украински тенисисти ще тренират безплатно в Националния тенис център в Борисовата градина, към който е зала София и открития тенис комплекс, съобщиха от Българската федерация по тенис. Заради продължаващата война в Украйна и с тежките последици за мирното население там, БФТ стартира инициатива за подпомагане на състезатели по тенис и техните семейства от Украйна.

За тази цел родната федерация предоставя на картотекирани в украинската федерация по тенис състезатели безплатен достъп до кортовете на БНТЦ за тренировки по 2 часа всеки работен ден. Наред с това ще се осигури и настаняване на двама състезатели в София.

Каним всички тенис клубове в страната да се включат в тази инициатива и да съдействат според възможностите си, за да помогнем на повече украински състезатели и техните семейства да намерят подслон и възможност да продължат да се занимават с любимия си спорт, призоваха от БФТ.

Лице за връзка с украинската федерация по тенис и отговорник за координация с клубовете в страната по тази инициатива ще бъде г-н Илия Атанасов - директор "Развитие" на БФТ (ilanytennis@gmail.com).

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

„Партизан“ – София и „Искър 1945“ излизат на терена за благотвори......

Футболистите от ФК „Партизан“ – София и ветераните на „Искър 1945“ – Нови Искър изли...

Прочети още keyboard_arrow_right