Уникалната книга "България на Олимп" събира олимпийски величия в столичния "Маринела"

Уникалната книга "България на Олимп" събира олимпийски величия в столичния

Снимка: "България на Олимп"

На пазара ще се пусне ограничен тираж, част оп приходите отиват за Българската спортна федерация за деца и младежи в риск.

Олимпийски шампиони и медалисти от летните игри в Токио 1964 до Рио де Жанейро 2016, както и медалистите от зимни олимпиади ще се съберат за представянето на уникалната книга "България на Олимп" в "Маринела" в София. За първи път в историята книга ще привлече на церемония живите олимпийски медалисти на България.

Луксозното 400-странично издание "България на Олимп" ще бъде предсатвено със стилно тържество в софийския хотел "Маринела" на 29 септември от 12 часа. Над 200 родни призьори от олимпийски игри вече са потвърдили присъствието си на събитието.

Пред представители на 42 медии се очаква да се появят спортни герои на нацията от летните игри Токио 1964 до Рио де Жанейро 2016, както и медалистите от зимни олимпиади. Грациите от 3 ансамбъла ще украсят церемонията. На тържественото представяне ще могат да се съберат отново като отбор и носителите на олимпийски отличия във волейбола, баскетбола и тези от футбола от Мексико-68.

Издателство „Софтпрес“ и Фондация „Български спорт“ ще са домакини на голямото спортно парти на открито в „Стрийт лаундж“, бившите тенис кортове на "Маринела". Входът за събитието ще е само с покани като организаторите имат и вариант Б. При лошо време събитието ще е в голямата зала на "Изложбен център за събития".

Имената на тримата автори на книгата, в която е попаднал всеки един от олимпийските медалисти на България, са гаранция за успеха на изданието. Автори на изданието са Владимир Памуков, написал абсолютния бестселър с вече 70-хиляден тираж само у нас "Христо Стоичков. Историята", популярният журналист-енциклопедист Тодор Шабански и доайенът на спортните ни фотографи Бончук Андонов. В  "България на Олимп" тримата са събрали спортната слава на нацията.

Уникалността на книгата е, че за първи път в нея се показват непубликувани досега снимки на пътя до медалите на всички наши олимпийски призьори, историите на шампионите. Публикувани са също статистики и инфографики, и куриозни, весели, неизвестни и странни истории за спортните герои на България.

Авторският екип, който вече издаде 4 книги за звезди в нашия спорт, е решил над половината от тиража да се предостави безвъзмездно на олимпийските ни федерации, БОК, медиите, призьорите и други институции, свързани с родния спорт. На пазара реално ще се пусне ограничен тираж за ценители, като част оп приходите ще се предостави на Българската спортна федерация за деца и младежи в риск.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 44 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 146 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стилияна Николова със злато на топка и сребро на обръч на СК в Со......

Златен и сребърен медал спечели грацията Стилияна Николова на Световната купа в София. Талантливата гимнастичка бе ...

Прочети още keyboard_arrow_right