В Леден парк се превръща Княжеската градина през зимата в София

В Леден парк се превръща Княжеската градина през зимата в София

Снимка: Фейсбук

Това е най-новата инициатива на София-европейска столица на спорта по проект на Виена и още 14 града в Европа

И София се нарежда сред 14 европейски града с ледени паркове. В Леден парк ще се превърне Княжеската градина и цялото пространство около спорния Паметник на Съветската армия. Това съобщи днес кметът на София Йорданка Фандъкова на пресконференция. Заедно с председателя на СОС Георги Георгиев и изпълнителният директор на София-европейска столица на спорта Анатоли Илиев обявиха новите инициативи и спортни събития в столицата.

Леденият парк е най-новата иницатива на София-европейска столица на спорта. Това е стара мечта на софиянци и тя ще се сбъдне. 3,5 декара в парка ще бъдат заледени и в различни сетове децата ще могат да се радват на ледените спортове и забавления. Леденият парк ще бъде заледен през зимните месеци и децата ще могат да спортуват сутрин от 11 часа до  вечерта.

"Това е съвместен проект с Виена и се реализира в над 14 града в Европа. Тази година и  София е сред тях. Ще се докара необходимата апаратура и оборудване и Княжеската градина ще се превърне в леден. Плануваното откриване е 1 декември и съвпада с изобора на София за Световна столица на спорта. В координация сме с партньорите и днес разговарях и с главният архитект на София Здравко Здравков и имаме необходимите разрешения за този Леден парк. Инициативата е насочена към масовия спорт", каза Анатоли Илиев.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right