В НАГ няма проект за нов стадион на "Армията" (СНИМКИ)

photo_library
  • Арх. Здравко Здравков

    Снимка: Столица.bg

  • Стадион Българска армия на ЦСКА

    Снимка: Столица.bg

  • Борисова градина

    Снимка: Столица.bg

ММС е собственик и той трябва да внесе аргументирано предложение, уточни арх. Здравко Здравков

Нов стадион на мястото на сегашния "Българска армия" вероятно няма да има. До момента в дирекция "Направление архитектура и градоустройство" на Столична община няма внесено проектно предложение или инвестиционно намерение. Това каза днес главният архитект на София Здравко Здравков.

Намеренията да собственика на футболния клуб ЦСКА Гриша Ганчев да строи нов стадион в Борисовата градина засега остават само на ниво идеи, въпреки че преди месец бяха представени картинки от визията на нов стадион. Спортното съоръжение е дадено от ММС на клуба на концесия. Вероятно показаният от ръководството на червените проект ще се реализира на друго място в София.

Борисовата градина е обявена за паметник на кулртурата още през далечната 1988 г. и има специална закрила на парка, особено за строителство. "До момента няма внесено предложение за строеж или ремонт на стадион "Българска армия". Той е собственост на Министерство на младежта и спорта. Ако те внесат аргументирано предложение, то може да бъде разгледано и обсъдено заедно с арх. Ковачев, който изработи проекта за ПУП на Борисовата градина", коментира арх. Здравков пред журналисти.

Справка назад във времето сочи, че ако през 70-те години на 1000 души е имало 80 автомобила, то сега са 500 на 1000. Ако тогава се е ходело на мач с градски транспорт и велосипед, сега всеки ползва личен автомобил, припомни главният архитект.

Според него изискванията на ФИФА за стадионите са много сериозни и трябва да се осигурят паркинги и подстъпи към спортното съоръжение, а в Борисовата градина на този етап това е трудно реализируемо, коментира арх. Здравков.

В НАГ нямало дори предложение за нови козирки на Армията, каквито е позволено да се строят.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right