В София организират състезанието “По стъпките на Алеко с приятел”

photo_library
  • В София организират състезанието “По стъпките на Алеко с приятел”

    Снимка: Дружество “Боерица”

  • В София организират състезанието “По стъпките на Алеко с приятел”

    Снимка: Дружество “Боерица”

Четвъртото издание на надпреварата  “По стъпките на Алеко с приятел” ще се проведе на 2 октомври. Четири са вече категориите в единственото по рода си отборно планинско състезание с кауза у нас.

Освен досегашните категории “Семейство”, “Приятели” и “Колеги” в отговор на силния интерес тази година организаторите включват и новата “Съседи”. В нея могат да се регистрират отбори, сформирани както на база квартали, така и на отделни населени места. 

Инициативата се организира традиционно от Туристическо дружество “Боерица” в партньорство със Столична община, район Витоша, район Панчерево, Природен парк Витоша. И тази година тя е включена  в календара на емблематичните за София спортни събития, в подкрепа на инициативата „София - Европейска столица на спорта” и в Фондация „София – европейска столица на спорта”.

Състезанието се провежда по две трасета – късо (~11 км по маршрут с. Владая – х. Панчо Томов – с. Владая) и дълго (~28 км по маршрут с. Железница – заслон Синята стрела – вр. Черни връх – м. Офелиите – с. Владая). Положителната денивелацията в по-лекия вариант е 800 м, а контролното време за изминаване е до 5 часа.

Във втория случай положителната денивелация е над 1200 м, а контролното  време е до 9 часа. По двете трасета са предвидени подкрепителни пунктове, на които състезателите могат да получат вода и медицинска помощ, като в цялата организация ще бъдат приложени мерки за безопасност.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

comment 134
31.05.2021 10:48
Firebg
пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/
Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стилияна Николова със злато на топка и сребро на обръч на СК в Со......

Златен и сребърен медал спечели грацията Стилияна Николова на Световната купа в София. Талантливата гимнастичка бе ...

Прочети още keyboard_arrow_right