В София пристигна президентът на ФИГ за СК по паркур, Мартин Димитров с шанс за финал

В София пристигна президентът на ФИГ за СК по паркур, Мартин Димитров с шан

Снимка: Столица.bg

Столичният кмет Йорданка Фандъкова и спортният министър Андрей Кузманов ще гледат финалите на "скорост" и "свободен стил"

Президентът на Международната федерация по гимнастика (FIG) Моринари Ватанабе пристигна в София за да присъства на първата у нас световна купа по паркур. Дисциплината е най-новата в гимнастическото семейство, като именно Ватанабе е инициатор за нейното създаване и разработване.

През 80-те години японецът е бил специализант в Национална спортна академия „Васил Левски“, а през 2017 година е удостоен със званието Почетен професор на НСА.

Утре официални гости по време на финалите при жените в дисциплината скорост и при мъжете в дисциплината свободен стил ще бъдат още министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов и кметът на София Йорданка Фандъкова.

България участва в надпреварата с четирима състезатели - Алек Раев, Мартин Димитров, Лъчезар Захариев и Йоан Досев. В дисциплината "свободен стил" днес страната ни беше представена от Мартин Димитров и Йоан Досев. Димитров има шанс да попадне сред шестимата финалисти чрез домакинска квота, която се полага на страната ни като организатор на състезанието.

„Чувствам се много щастлив. Смятам, че представянето беше доста добро. Имам забележки към себе си, заради забавяне и заради движения, които си бях наумил да направя. Нещата, които успах да направя имаха чистота, сложност, креативност и постоянно движение. Трасето беше нещо ново за мен. До момента на съм се състезавал на толкова голяма постройка – 40 метра. Изисква се доста въздух, издръжливост. Трябва да се разпределят точни движенията, които ще използваш. Съдиите гледат дали използваш цялостно постройката. Искам да благодаря на всички, които ме подкрепиха и най-вече на клуба към, който тренирам – „Инетрком Груп Черноморски юнак“ – Варна. Благодаря и на треньорите ми Тодор Тодоров и Сергей Стоянов. Без тях нямаше да успея на бъда на това ниво и да стигна до световна купа“, сподели след състезанието Мартин Димитров.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Фотоизложба пред столичния НДК отбелязва 100-годишнината на ски с......

Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриват...

Прочети още keyboard_arrow_right